Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové smaženky s parmezánem a petrželkou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 402 kJ /
2 008 kcal
Bílkoviny72,56 g
Tuky38,80 g
Vláknina42,50 g
Cholesterol 269 mg
Sodík 1,21 g
Sůl1,99 g
Sacharidy320,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kaši rozmícháme s vajíčkem, přidáme mouku smíchanou s parmezánem a bazalkou.
Mouku podle potřeby průběžně dosypáváme, aby vznikla hmota, z níž čajovou lžičkou odebíráme těsto a tvoříme z něj válečky. Krok 2: Ty obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Podáváme teplé i studené jako přílohu nebo samotné, jen tak na chuť.

Zveřejněno 7. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové smaženky s parmezánem a petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3mQQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové smaženky s parmezánem a petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3mQQ

Marie

Komentáře (2)

Proč se recept jmenuje "bramborové smaženky s parmazánem a petrželkou", když v seznamu surovin ani v postupu není petrželka vůbec zmíněná a je v seznamu surovin a v postupu uvedena bazalka?

To je asi jeden z nejhezčích receptů na využití zbylé brkaše:yes:

Tématické fráze:
recepty s parmezánem, bramborové smaženky, bramborova kase s parmazanem

Suroviny:
kaše bramborová, parmazán, sušená bazalka, vejce, mouka hladká, sůl, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu