Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozmarýnové vafle s balsamicovou dýní, česnekovým dipem a salátem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

danielle72 danielle72

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 284 kJ /
3 653 kcal
Bílkoviny106,97 g
Tuky154,17 g
Vláknina61,50 g
Cholesterol 649 mg
Sodík 3,95 g
Sůl9,46 g
Sacharidy436,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýně:
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme.
Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme, posypeme rozmarýnem, pokapeme balsamicovým krémem a olejem. Navrch poházíme neoloupané stroužky česneku. Pečeme asi při 200 °C zhruba 40 minut. Krok 2: Dip:
Čerstvý česnek oloupeme a prolisujeme, pečený česnek vymáčkneme, rozmačkáme vidličkou a vše přidáme k zakysané smetaně, kterou jsme si promíchali s olejem ze sušených rajčat. Osolíme a vychladíme. Krok 3: Zálivka na salát:
Balsamico, olivový olej, olej ze sušených rajčat a dijonskou hořčici vlijeme do malé skleničky, pečlivě uzavřeme víčkem a směs protřepeme. Krok 4: Vafle:
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce, olej a mléko. V případě potřeby mléko ještě doplníme - záleží na savosti mouky. Má vzniknout dost husté lívancové těsto, které necháme asi 20 minut odležet, aby se uvolnil lepek. Vaflovač lehce potřeme olejem a lžící na něj pokládáme těsto, které rozetřeme po celé ploše. Zaklopíme vrchním dílem a pečeme do křupava. Krok 5: Salát:
Rukolu propláchneme a osušíme, pak smícháme se zálivkou. Krok 6: Servírvání:
Vafli potřeme česnekovým dipem, na něj navrstvíme rukolový salát, pečenou dýni, kolečka červené cibule a rajčat, nakonec i pár proužků čedaru. Přikryjeme další vaflí a spíchneme bambusovým napichovátkem anebo seříznutou a zkrácenou špejlí. Zvlášť můžeme ještě podávat česnekový dip i rukolový salát.

TIP: Rukola v naší kuchyni

Zveřejněno 7. 12. 2016

Poznámka autorky danielle72

Tipy:

- dýni si můžeme připravit den předem a pak na vaflovací plotýnce jen prohřát

- stejně tak si připravíme předem i dip a zálivku

- semínka z dýně nevyhazujeme; můžeme je opláchnout, osušit, později orestovat na malém množství oleje a mlsat místo chipsů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarýnové vafle s balsamicovou dýní, česnekovým dipem a salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4nQ6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarýnové vafle s balsamicovou dýní, česnekovým dipem a salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4nQ6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: pěkný recept , určitě mi bude chutnat :-K

Tématické fráze:
maslove vafle

Suroviny:
dýně máslová, rozmarýn sušený, ocet balsamiko, česnek, sůl mořská, olej olivový, mouka hladká, mouka žitná hladká, vejce, sůl, rozmarýn, paprika sušená sladká, olej olivový, mléko, rukola, olej olivový, olej ze sušených rajčat, hořčice dijonská, ocet balsamiko, smetana zakysaná, česnek, olej ze sušených rajčat, dýně, sůl, cibule červená, rajče, sýr chedar

Přidat fotografie receptu