Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bagetová veka se slaninou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 883 kJ /
2 123 kcal
Bílkoviny63,15 g
Tuky6,21 g
Vláknina19,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy443,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velké míse smícháme mouku se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, odměříme přibližně 350 ml teplé vody a polovinu jí vlijeme do důlku. Přidáme trochu mouky a necháme 15 minut vzejít kvásek. Krok 2: Po této době přidáme k těstu zbytek vody a zpracujeme těsto, které se po chvíli už nelepí a bude pružné. Necháme ho 1 hodinu kynout. Krok 3: Pak těsto ještě jednou propracujeme, přisypeme kostičky slaniny, těsto rozdělíme na tři bochánky a z každého uválíme větší veku, dlouhou cca 35 cm. Krok 4: Necháme znovu kynout dalších 40 minut, dokud veka nezvětší svůj objem. Krok 5: Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Nožem nebo nůžkami ozdobně nařízneme povrch a pečeme při 220 stupních v rozehřáté troubě přibližně 5 minut, pak snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších cca 15 minut

Zveřejněno 8. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagetová veka se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6Vw

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagetová veka se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6Vw

Marie

Tématické fráze:
domácí veka na chlebíčky, bagetová chlebíčková veka, veka recept, bagetová mouka, peceme housky s anglickou slaninou

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, droždí, cukr, slanina, voda

Přidat fotografie receptu