Úžasný "tažený" štrúdlík
Štrúdl plný nastrouhaných jablíček, co doplní drobné rozinky a špetka skořice. To není sen, to je jedna z klasik naší sladké kuchyně. Babí léto si snad nikdo bez štrúdlu neumí představit. Tak vyzkoušejte toto snadné těsto, co chutí připomene i to tradiční, tažené.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 565 kJ / 2 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,00 g |
Tuky | 30,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 392,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto společně zamícháme - pozor na množství vody, je lepší vodu dolévat dle hustoty těsta.
Krok 2: Pak dáme asi na 1 hodinu odpočinout do ledničky. Jakmile je vytáhneme z lednice, zapneme troubu na 180 °C.
Krok 3: Potom z těsta vyválíme 4 placky, dáme na každou trochu strouhanky, nastrouhaná jablka, rozinky, pocukrujeme, dochutíme skořicí. Opatrně zabalíme, ale důkladně utáhneme, aby štrúdl nepraskl a náplň nevytekla.
Krok 4: Šišky štrúdlů dáme na plech vystlaný pečicím papírem, ideálně 2 na 1 plech a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30-40 minut, podle vlastní trouby.
Zveřejněno 3. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasný "tažený" štrúdlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48q0
Moje poznámka
Úžasný "tažený" štrúdlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48q0
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 9 minutami
Plněné ořechy
Handour před 20 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 45 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 53 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 58 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
tazeny zavin,
levny babiččin jablečný štrudl,
tažený závin recept,
tazeny jablecny strudl,
tažený štrůdl,
vyborny tazeny zavin,
babiččin tažený jablečný štrůdl,
těsto na tažený štrůdl,
levný štrůdl,
těsto na tažený závin,
recept na tažený závin,
nejlepši taženy štrudl,
výborný tažený štrůdl,
vynikajíčí štrůdl,
jablečný štrůdl tazeny,
tazeny strudl recept,
nejlepší tažený závin,
nekynuty jablecny zavin,
nejlepší jablečný závin tažený,
tažený štrůdl výborný
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
ocet,
sůl,
cukr,
voda,
strouhanka,
jablko,
cukr,
skořice,
rozinky
Komentáře (23)