Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené mlíčí

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kapří mlíčí zbavíme blanek, žilek a tuku. Opláchneme a osušíme. Naporcujeme na pokud možno stejně velké porce. Osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu. Krok 2: Po obalení ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlaté barvy. Následně vkládáme na papírový ubrousek, kde se zbavíme přebytečného tuku a podáváme jako chuťovku s bagetkou a bílým vínem.

Zveřejněno 11. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené mlíčí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWZz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené mlíčí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWZz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

To můžu, jenže jsem koupil mlíčí s předstihem a je taktéž v mrazáku, tak jsem zvědavý na tu jinou chuť :-) .

:yes::yes::yes::-K

:-O Mám od léta v mrazáku kousek vnitřností, tak vyzkouším. Vždy jsem je dávala jen do polévky, letos jsem i naložila do oleje, tak nyní i toto.;-)

Nadja: Prosím, mohla by jste vložit recept na naložení mlíčí a jiker v oleji? Mockrát děkuji :-*:-*:-*

Zobrazit starší odpověď

To miluji:-8:yes: Ale mlíčí je u nás"úzkoprofilová"surovina:-(Měla jsem si vzít za muže rybáře;-):-D

<3

Komentáre, ktoré sa netýkali receptu, boli presunuté tu: https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4090

...a blízko, blizoučko Štědrý den:-K
Kapří mlíčí (nemražené) patři k lehce dostupným tuzemským delikatesám:yes:
Akorát se příprava nesmí přešvihnout s délkou tepelné úpravy:-) I do polévky dávám mlíčí až na samý závěr vaření - zůstane jako "máslo":yes:
Mlíčí z větších kusů mívá často na spodních částech laloků zaděláno na ukládání tuku. Mnohdy tuk takřka splývá s mlíčím a obtížně ho lze rozeznat zrakem, či hmatem (podobné je to s tukem na spodku břicha) :no:
I malé množství rybího tuku dokáže (i v polévce) pokazit chuťový zážitek z jídla:no:
Existuje jednoduchý způsob, jak se tuku dobrat a spolehlivě jej odstranit: Stačí rozdělené vnitřnosti hodit do studené vody ať si naposledy zaplavou a takřka okamžitě tuk, nebo vnitřnost s tukem vyplave na hladinu. Čisté maso odebereme, z ostatního odstraníme tuk (pro kontrolu maso znovu dáme do vody) a máme čisté vnitřnosti k další kuchyňské úpravě:yes:
...a blízko, blizoučko Štědrý den:-K

To bude skvělá dobrota, ale my ho nejraději v rybí polévce..:yes::yes:

<3Tak to uz jsem roky nemela,hned bych si aspon kousek dala.:-K:yes:

Tématické fráze:
smazene mlici, mliči, smažené rybí jikry a mlíčí, recept na mlíčí, jak naložit jikry a mlíčí, co s mlíčím, uprava mlíčí s z kapra, mlíčí z kapra do polévky, recept naložené mlíčí a jikry, jak uvařit mlíčí, kapři mliči, smažené kapří jikry, smažené mlící a jikry, jak upravit mlíčí z kapra, mražené jikry a mlíčí, smažené jikry, smažené rybí mličí, kapří mlíčí recept, recept mlíčí, jak upravit mlíčí

Suroviny:
kapr, vejce, mléko, mouka hladká, strouhanka, pepř, olej

Přidat fotografie receptu