Bůčková pomazánka s játry
Připravte si domácí paštiku z vepřového boku a drůbežích jater. Trochu zdlouhavá příprava se vám zúročí přesně v okamžiku, kdy hotový výrobek ochutnáte na kousku čerstvého pečiva. Vložený čas i práce bude zapomenuta a budete si opravdu pochutnávat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 863 kJ / 9 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 630,20 g |
Tuky | 694,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 10,86 g |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 5,60 g |
Sacharidy | 69,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: 2 kg bůčku umyjeme, zbavíme kůží (ale není nutné) a naporcujeme na pečení. Posolíme, pokmínujeme, přikryjeme dalším pekáčem a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Osolit můžeme o malinko více, protože játra již nesolíme. Nepodléváme.
Krok 2: Pečeme asi 1,5 hodiny. Maso obracíme a v případě potřeby mírně podlijeme vodou. Česneku dáme podle chuti asi větší hlavičku na plátky. Stáhneme teplotu asi na 160 °C.
Krok 3: Když je maso skoro hotové (asi po 1,5 hodině), odstraníme další pekáč a přidáme do pekáče umytá a očištěná kuřecí játra. Pečeme další půlhodinu. Čím měkčí bude upečený výrobek, tím méně práce bude s jeho další úpravou.
Krok 4: Upečený bůček vykostíme a vše připravíme na mletí. Umeleme na nejmenší otvory matrice, asi 3-4 mm. Pokud bude vše měkké, stačí jedno mletí. Nyní promícháme a případně dochutíme solí, či pepřem.
Krok 5: Řádně promíchanou směs vkládáme do skleniček a zavaříme, tradičně - první den asi 1-1,5 hodiny, druhý den 1 hodinu při 85 °C.
Konzervy neplníme plné, jen 1,5 cm pod okraj a přidáme kávovou lžičku vody.
Konzervy neplníme plné, jen 1,5 cm pod okraj a přidáme kávovou lžičku vody.
Zveřejněno 12. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková pomazánka s játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvPL
Moje poznámka
Bůčková pomazánka s játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvPL
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
bůčková pomazánka,
buček játra pomazánka,
pomazanka z jatry,
bůčková pomazánka do sklenic,
bůčkova pomazánka recept,
jatrova pomazanka s bučková,
pomazánka z pečeného bůčku a jater,
domácí bučková pomazánka,
veprova pomazanka s jatry,
pomazánka z vepřové játry,
domácí bučková pomazánka z pečeného,
domácí bučková pomazánka z pečeného masa,
bučková pomazánka recepty,
masová pomazánka s játrama,
jak vyrobit buckovou pomazánku,
recepty bučkova pomazanka,
bučková pomazánka-výroba,
babička bůčková pomazánka,
pomazánka z pečeného masa s jatrou,
veprova pomazanka z bůčku
Suroviny:
bůček vepřový,
játra kuřecí,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
česnek
Komentáře (12)