Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 785 kJ / 2 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 197,11 g |
Tuky | 181,37 g |
Vláknina | 8,82 g |
Cholesterol | 981 mg |
Sodík | 12,72 g |
Sůl | 31,41 g |
Sacharidy | 36,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně důkladně promícháme a necháme odpočinout.
Krok 2: Vepřový bok v celku upravíme na úhledný obdélník. Z kratší strany vyřízneme nožem otvor tak, aby nám vznikla hluboká kapsa. Rukou lehce zkontrolujeme vnitřní prokrojení. Kapsa se nesmí nikde proříznout!
Krok 3: Kapsu naplníme připravenou směsí - náplní a otvor klasicky zašijeme. Aby maso po upečení mělo pěkný tvar, svážeme ho potravinářským provázkem.
Krok 4: Svázané maso přemístíme do pekáče. Důkladně potřeme směsí z hmoždíře, podlijeme trochou vody (cca 1 dl), přidáme 2 lžíce sádla. Můžeme přidat i zbytek kůže s masem, který nám zbyl z úpravy masa.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C, celkem 30 minut nepřikryté. Pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 2 hodiny zakryté alobalem. Dopékáme nezakryté na 160 °C podle potřeby, cca 30 minut.
Maso v průběhu pečení poléváme výpekem a dle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
Maso v průběhu pečení poléváme výpekem a dle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
Zveřejněno 13. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovský plněný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3myr
Moje poznámka
Silvestrovský plněný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3myr
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 4 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 4 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 4 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 4 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 5 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 6 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 8 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 8 hodinami
Tématické fráze:
paprikový bok recept,
vepřový bok,
vepřový bok recepty,
plneny veprovy bok,
plněný vepřový bok recepty,
vepřový bok s paprikou,
vepřový bok recept,
plněný bok,
veprovy bok v paprice,
recept na úpravu vepřového boku,
silvestrovský bok alobalu,
vepřový bok paprikovy,
kapsa s veproveho boku,
bok v celku,
recept na paprikový bok,
veprovy bok napaprice,
bok v paprice,
uprava veprovy bok,
maso plnněný boku,
vepřový paprikový bok
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
maso hovězí mleté,
bok uzený,
plec vepřová,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
voda,
vejce,
česnek,
sůl,
rozmarýn sušený,
koření oregáno sušené,
feferonka,
sůl hrubozrnná,
med,
sádlo,
česnek,
sádlo,
vývar masový
Komentáře (7)