Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Topinka s ostrou játrovou směsí

Dokřupava opečená topinka potřená česnekem s ostrou játrovou směsí a volským okem je výbornou a chutnou večeří. Směs jater a zeleniny ochutíme kečupem, hořčicí a chilli omáčkou, která jídlu dodá ten správný říz.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 224 kJ /
1 010 kcal
Bílkoviny54,67 g
Tuky64,89 g
Vláknina15,90 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 1,48 g
Sůl3,66 g
Sacharidy45,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra, oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kousky. Rozpustíme máslo a slaninu opečeme. Přidáme cibuli, česnek a necháme zpěnit. Krok 2: Přidáme játra a po chvíli papriku a rajčata nakrájené na kousky. Dusíme chvíli, játra jsou hned měkká a paprika by měla být na skus. Krok 3: Přimícháme protlak, kečup, hořčici, chilli a chvilku restujeme. Necháme probublat, je-li třeba, lehce podlijeme a zředíme. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Krok 4: Usmažíme volská oka. Topinky usmažíme na sádle nebo na sucho. Potřeme česnekem, naneseme játrovou směs a nahoru položíme volské oko.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 13. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinka s ostrou játrovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qpw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Topinka s ostrou játrovou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7qpw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Janet.P: Moc děkuji:-K:-K

Luxusní záležitost 😋

Skvělý recept - ať už k topinkám na večeři, nebo jako oběd s rýží , americkými bramborami, případně s hranolkami. :yes:

AlegroBravo: Děkuji.:-K:-)

To může být dobré i bez té topinky

zujali: Jasně třeba s rýži...:-K

Milada V. 15. 12. 2016 12:56
Tak to by mně strašně moc chutnalo! Díky za skvělý tip na super papáníčko!<3 :yes: :yes: :yes:

:-Q:-K

Topinky jako přílohu bych mohla jíst skoro ke všemu:-D Mám je ráda upečené nasucho a pokapané olivovým olejem a s touto játrovou směsí by mě chutnalo moc.<3:-K

<3:yes:

<3Krasna fotecka a musi t byt jamy..:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
jatrova směs na topinky, topinka s jatrovou smesi, topinka s jatry, drůbeží játra na topinku, jatra na topince, topinka, játrová směs, kuřecí játra na topince, drubeži směs na topinky, jatra na topinky, drubeží játra na topinky, topinky s jatrovou smesi, topinka s jatrou, drůbeží játra na topince, topinka s drůbežími játry, kureci jatra dabelske, smes na topinky jatra, směs na topinky z s drubežími játry, dobra příloha na topinky, topinka s drubezimy játry

Suroviny:
játra drůbeží, slanina, cibule, česnek, paprika čerstvá žlutá, rajče cherry, máslo, protlak rajčatový, kečup ostrý, pasta chilli, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, koření oregáno, bazalka čerstvá, topinka, česnek,

Přidat fotografie receptu