Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žlázy na kmínu

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 velké

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 732 kJ /
414 kcal
Bílkoviny4,74 g
Tuky29,70 g
Vláknina10,83 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žlázy opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a ty na úzké nudličky. Krok 2: Česnek prolisujeme a odložíme stranou na později. Cibuli nakrájenou nadrobno dáme do pánve s rozehřátým olejem a 1 plátkem másla. Přidáme kmín a restujeme přibližně 3 minuty. Krok 3: Do pánve přidáme maso a prudkým varem za častého promíchávání necháme odpařit všechnu tekutinu, kterou maso pustilo. Krok 4: Pak zasypeme paprikou a zamícháme. Ihned zalijeme připravenou záklechtkou z vody a mouky a slabým varem vaříme 10 minut. Dvě minuty před koncem přidáme česnek, máslo, sůl a pepř. Krok 5: Na přílohu se hodí noky, rýže, brambory i pečivo.

Zveřejněno 13. 12. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Mouku můžeme nahradit solamylem. V tom případě maso promíchané s paprikou zalijeme pouze vodou a po cca 8 minutách přidáme 1 lžičku solamylu rozmíchanou v troše vody. Poté vaříme pouze 2 minuty.

Pokud na přílohu použijeme noky, můžeme je po uvaření promíchat v pánvi s měkkým masem a teprve pak servírovat.

https://www.toprecepty.cz/recept/29704-specle-jemn...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy na kmínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWrx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy na kmínu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWrx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-D:-D:-D:-K

nanny: :-p:-K

Jen tak mimochodem .....Je zajímavé, že Býčí žlázy zde připravují jen ženy.... :-D

<3Neco podobneho jsem jedla ve Spanelsku a byla to velka dobrota.Sama jsem to jeste nezkousela.:-K:yes:

nanny: ve Španělsku bych si býčí žlázy raději nedala v žádné úpravě:-pTo bych musela mít jistotu,že zápas vyhrál opravdu toreador:-D

cekrops: Tady si s těmito"vejci"můžeme dělat,co se nám zlíbí;-):-D

Díky za komentáře i hodnocení:-K

Tématické fráze:
recept na býčí žlázy, byci zlazy, recepty na byčí žlázy, býčí žlázy recept, příprava býčích žláz, úprava býčích žláz, býčí žlázy recepty, jak připravit býčí žlázy, uprava bycich kouli, recepty býčí koule, recepty býčí žlázy, recept býčí žlázy, recepty z býčích zlaz, recept na býčí koule, uprava byčí žlazy, byčí žlázy na smetaně, příprava býčích žlázy, byčí žlázy - úprava, recept na úpravu býčích žláz, býčí žlázy příprava

Suroviny:
býčí žláza, olej, máslo, kmín celý, cibule, paprika sušená sladká, česnek, mouka hladká, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu