Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslový krém se sněhem

Recept na ne úplně obvyklý krém z bílků, cukru a másla. Lehounká nadýchaná hmota, která vznikne připravením krému, se dá výborně použít na dozdobení sladkých moučníků, muffinů a cupcakes i dortu. Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 471 kJ /
830 kcal
Bílkoviny3,86 g
Tuky65,63 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 468 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy55,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozkrájíme na malé kostičky a necháme při pokojové teplotě změknout. Krok 2: Bílky dáme s cukrem a špetkou soli do mísy, za občasného míchání zahřejeme v páře nad hrncem s horkou vodou. Krok 3: Když jsou bílky horké tak, že sotva udržíte prst, sejmeme z páry a při nejvyšších otáčkách šleháme pár minut dohusta, do zchladnutí. Krok 4: Do hotového sněhu z bílků při nižších otáčkách šlehače zapracujeme po kostičkách změklé máslo. Krém promícháme, setřeme z boků mísy a ještě chvilku prošleháme na nejvyšší otáčky, až je lehký a nadýchaný. Krok 5: V tomto okamžiku můžeme krém rovnou použít na zdobení cupcakes, promazání dortu nebo slepení makronek či cukroví. Do krému můžeme přidat libovolnou příchuť či přísadu. Cokoliv budete do krému přidávat, musí mít přibližně stejnou teplotu. Krok 6: Ochutit můžeme čokoládou (přidáme 50 g rozpuštěné zchladlé hořké čokolády), vanilkou (přidáme vyškrábnutou vanilku nebo extrakt), citronem (přidáme citronovou šťávu - zašlehávejte postupně), zkusit můžete i ovocné pyré. Krok 7: Množství z jednoho bílku stačí na ozdobu asi osmi cupcakes.

TIP: 6 způsobů, jak zdobit moučníky krémem

Zveřejněno 14. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový krém se sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jW0z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslový krém se sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jW0z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Děkuji supr krém :-)

:yes::yes::yes: skvělý recept :-K

Ten krem je naprosto famozni. <3 uz jinej nikdy delat nebudu. :yes:

V lednici mi zůstaly 2 bílky, tak jsem si vzpomněla na Tvůj recept. Krém se podařil a chutnal:yes:<3

Moc se mi krém líbí a potřebuji se zeptat jestli by šlo do krému třeba přidat ovoce - okapaný ananas z kompotu.Hledám nějaký chutný ananasový dortík a nic se mi z nabídky receptů nelíbí, takže hledám kombinaci . Korpus upeču ,ale hodně dobrý lehoučký krém je umění a hlavně aby chutnal po ananásu ! Korpusík si poliju šťávou uvařenou se žlutým dortovým želé , když je želé horké krásně vsákne do korpusu, ale krém potřebuji taky!

Přiznám se, že jsem tomu moc nevěřila - krém z másla a sněhu? Ale zkusila jsem, protože normálně dělávám do cukroví krém z celých vajec šlehaných v páře a z másla, ale ten mi moc nevyhovoval, je dost "tekutý". Tenhle krém ovšem neměl chybu! Moc mě překvapila jak snadná příprava, tak i výborná chuť a konzistence. Přidávala jsem rozpuštěnou čokoládu a krém byl opravdu vynikající. Mohu doporučit :-)

...dělám hodně podobný taky s bílky a používám do laskonek...jen ochucuji ještě máslo před smícháním s uvařenými bílky...
https://www.toprecepty.cz/recept/3110-napln-do-las...

Svetlana: jak jsou ty názvy zavádějící;-) - dala jsem ten tvůj do podobných, snad postup je trochu odlišný - určitě ho zkusím s oříšky taky:yes:, s tímto jsem nadmíru spokojena

Tak to je náááááádhera Jitko, wow :-):yes::yes::yes::yes:

Vyzkoušeno na "pařížské rohlíčky" , když došel originál a super !! Rychlý, bez rizika sražení a pěkně "kreslí" :yes::yes: Díky za rozšíření obzorů :-K

senky: To je prima, že jsi vyzkoušela a jsi spokojená - mně se taky líbilo, jak nechává ostré hrany;-)

:-D:yes:

:-8:yes:

Moc se mi to líbí, jen jakou to má trvanlivost.. myslím, jestli zůstane takhle pevný více dnů?;-):-)

Jitka a kopyto???
To dava tomu slovu novy, a rozhodne ne pejorativni, rozmer.

chocolate: ty bláho, já pekla naposledy narozeninový dort, když byla Ivana malá - řekni si jí, bude-li to dopravně schůdné, ráda ti určitě vyhoví:-D

Zobrazit 5 starších odpovědí

Moje parketa to taky není, ale tohle je tak primitivní, že i takové kopyto jako já to zvládlo:-D Je dobrý, pevný, přitom trochu odlehčený. Na smazování cukroví nebo i na dort ideál;-)

Uloženo. Krémy už moc často nedělám, ale určitě se někdy hodí :yes:

Tématické fráze:
máslovo bílkový krém, bílkový máslový krém, krém z bílků a másla, máslový krém z bílků, máslový krém s bílky, bilkovy krem s maslem, bilkovomaslovy krem, krém do makronek, bílkový krém do cukroví, maslovy krem s bilkem, máslový krém na zdobení dortů, bílkový krém na dort, bílkový krém, máslovobílkový krém, bilkovy krem na dorty, máslovo bílkový krém recept, bílkový krém na zdobení, lehky maslovy krém, krem z bilku, krém z másla a bílku

Suroviny:
bílek, cukr písek, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu