Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíčky z pivního sýra ve vývaru

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 16 knedlíčků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 711 kJ /
2 082 kcal
Bílkoviny72,97 g
Tuky164,26 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 427 mg
Sodík 3,19 g
Sůl7,83 g
Sacharidy74,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je do vývaru a necháme povařit 15 minut. Krok 2: Rohlíky nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokapeme je mlékem, přidáme trochu soli a pepře a jedno rozklepnuté vajíčko. Kdo chce, může přidat trochu pálivé papriky. Vše promícháme.
Sýr vyndáme z mrazáku a nakrájíme na malé kostičky a přidáme do misky s rohlíky. Přisypeme nasekanou petrželku a mouku. Rukou vše jemně spojíme v těsto. Krok 3: Navlhčenýma rukama vytvoříme přibližně 16 knedlíčků o průměru 3-4 cm. Na pánvi rozpálíme olej a knedlíčky v něm opečeme do zlatova ze všech stran. Při smažení sýr z knedlíčků nevytéká a na povrchu vytvoří křupavou krustu. Krok 4: Já jsem tentokrát spojila knedlíčky z pivního sýra se silným vývarem. Vývar s kořenovou zeleninou nalijeme do talířů, přidáme křupavé knedlíčky z pivního sýra a vše posypeme nasekanou pažitkou. Kdo chce, může ještě přidat trochu čerstvě umletého pepře. Krok 5: Knedlíčky z pivního sýra jsou chuťově velmi výrazné a krásně voní. S vývarem utvoří jedinečnou polévku. Lze je podávat samotné, jako předkrm s nějakým, vámi oblíbením dresinkem. Zkuste si je představit jako lehkou večeři se zeleninovým salátem a sklenkou bílého vína. Rozhodně vás nezklamou. Krok 6: Kdo nechce polévku, může jednotlivé knedlíčky napíchnout na slámku, společně s olivou nebo cherry rajčetem. Přidejte i pár listů zeleného salátu a podávejte jako předkrm nebo malé občerstvení k vínu. Chutím a fantazii se zde meze nekladou.

Zveřejněno 19. 12. 2016

Poznámka autorky rozmarynaH

Aby se nám pivní sýr dobře krájel, musí být vychlazený. Doporučuji ho vložit na hodinu do mrazáku.

Tyto knedlíčky jsem poprvé ochutnala při lyžovačce v rakouských Alpách.

Tento recept najdete na mých stránkách http://www.varimesmarcelou.cz/prilohy-a-pecivo/kne...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíčky z pivního sýra ve vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WA8X

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíčky z pivního sýra ve vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WA8X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Děkuji všem za komentáře:-K:-K. A když někdo vyzkouší, napište mi.:-K

kupec-48: Díky za inspiraci:-K. Po Novém roce vyzkouším. Výsledek napíšu do poznámky k receptu.

Zobrazit starší odpověď

<3:yes:

No nádhera!!! :-O<3

<3Moc dobry napad,nevim,jestli bych si dala radeji polevku a nebo s olivou a salatem:-K:yes:

nanny: Já obojí...:-D:-D;-)

Zobrazit starší odpověď

<3 skvělý napad:-K

sabipupp: Díky za komentář :-K

To by mi chutnalo, pivní sýr mám ráda..:yes::yes:

mika59: Díky, knedlíčky jsou opravdu velmi chutné, křupavé a skutečně libě voní<3. Kdo běžně jí smažený sýr, tak toto je taková vyšší chuťová verze.

Tématické fráze:
knedliky ze syra, hovězí vývar s tvarůžkový mi knedlicky, recept knedlíčky tvarůžkové

Suroviny:
sýr pivní, rohlík, mléko, vejce, mouka hladká, olej řepkový, petrželka, sůl, pepř, paprika sušená pálivá, vývar masový, mrkev, celer, pažitka

Přidat fotografie receptu