Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova jehněčí kýta

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 577 kJ /
3 245 kcal
Bílkoviny507,50 g
Tuky135,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 1,85 g
Sůl4,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do ledničky. V den přípravy jsem pokrájel zeleninu, dal na pekáček s troškou sádla, a vložil na mírný stupeň do trouby. Kýtu jsem zběžně oškrabal od česneku /nevyhazoval/ a zprudka ji restoval na pánvi. Poté jsem kýtu prošpikoval špalíčkymražené slaniny,. Krok 2: Prošpikovanou opečenou kýtu jsem položil na mírně osmaženou kořenovou zeleninu, shora polil výluhem z naložení, včetně seškrabaného česneku, přidal trochu piva, a zakryté, na mírném ohni, cca 2,5 hodinky pekl. Průběžně jsem kontroloval, podléval výpekem. Po 2,5 hodinách jsem sebral většinu zeleniny a šťávy /co šlo odebrat/, vrátil tuk zpět a odkrytou kýtu na vyšší teplotu nechal "chytit barvu". Zeleninu s výpekem jsem propasíroval, trochu povařil, zredukoval. Pak mírně zahustil troškou mouky. Krok 3: Servíroval jsem se šťouchaným bramborem a přelivem z výpeku a zeleniny.

Zveřejněno 22. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova jehněčí kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6Eg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova jehněčí kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6Eg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Hledala jsem jiný Kadlíkův recept a uvědomila jsem si, že už sem 4 roky nic nepřidal...škoda...veliká....;-( on a někteří další jsou úžasným osvěžením TOPek....

:yes: Jahňacinu milujem. :yes: S tou hmotnosťou súhlasím s casinom, už niekoľko rokov kupujeme celé jahňa, ale stehno bez kosti ešte v takej nebolo.:-);-) Ale to je jedno, podstatný je recept.;-)

"jehněčí kýta bez kosti/cca 2,5 kila/"
No, tu hmotnost bych tam raději nepsal:-) Pokud bylo maso bez kosti, tak už to asi nebylo žádné ovčí miminko, že;-)
Ještě jsem nešpikoval předem restované maso:-O Proč se tak činí?:-)

Kadlik:
Díky, to beru:-K
...a s tím špikováním se mi fakt ulevilo :yes::-)

Zobrazit starší odpověď

<3Vypada to tak pekne ,ze bych neodolala:-K:yes:

U nás v rodině jehněčí nemusíme ,ale receptík se hodí na jakekoliv masíko.Bodík je poslán.:yes:

Úžasné. A dnes jsem koupila jehněčí kýtu....<3:yes:

Tématické fráze:
jehněči kyta, jehněčí kýta recept, jehněčí kýta recepty, ovčí kýta, naloženi jehněči kyty, jak nalozit jehneci kytu, jak připravit jehněčí kýtu, recept na jehněčí kýtu, ovčí kýta recept, jehněčí kýta naložení, ovčí kýta recepty, recept na ovčí kýta recept, jehnečí připrava, jak nalozit ovci kytu, příprava jehněčí kýty, kýta z ovce, uzene jehneci, recept ovčí kýta, jehneci nalozeni kořenová zelenina, jehněčí kýta s kostí

Suroviny:
kýta jehněčí, slanina uzená, česnek, cibule, mrkev, petržel, celer, sádlo, máslo, olej, mouka hladká, sůl, pepř, koření nové koření, rozmarýn

Přidat fotografie receptu