Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované výpečky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Frenkie

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 667 kJ /
1 833 kcal
Bílkoviny77,02 g
Tuky156,33 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,30 g
Sacharidy15,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem (můžete samozřejmě použít lisovaný česnek). Přidáme 2 lžíce hořčice a promícháme. Všechno maso by mělo být obaleno, pokud ne tak přidáme hořčici. Zalijeme pivem a vývarem (nejlépe vepřovým, popřípadě bude stačit i voda). Přikryjeme alobalem a dáme přes noc odležet do ledničky. Krok 2: Troubu rozehřejeme na 150 °C, vložíme stále přikrytý pekáček a pečeme asi 90 minut. Poté odkryjeme, teplotu navýšíme na 200 °C a pečeme přibližně dalších 60 minut, než maso dostane pěknou barvu.

Zveřejněno 30. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované výpečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3mY4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované výpečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3mY4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dneska jsem tohle jídlo vařila a byla to fakt mňamka. Pekla jsem na 180 stupňů hodinu a půl a maso je měkký. :-8

:yes::yes:<3

Nevim, ale doba peceni se mi zda ponekud prehnana :-O Do marinady bych vyvar nedavala, ale pouzila bych ho na podliti az behem peceni.

Jitkas: doba se může zdát dlouhá, ale berte v potaz že je to celé ponořené v "marinádě", takže chvilku trvá než se to prohřeje. Chtěl sem mít maso měkké. S vývarem to byl pokus, ale chuť se krásně nasála do masa. Určitě by šlo místo toho podlévat, ale to už by to pak člověk musel hlídat, takhle sem se moh věnovat něčemu jinému (je ale dobré dát si upomínku, aby na to člověk nezapoměl :-) )

<3:-K:yes::yes:

<3:yes:

mysulka: děkuji, jsem rád že se Vám recept líbí ;-)

Tématické fráze:
výpečky recept, marinované vepřové výpečky, vepřové výpečky v marinade, výpečky, vepřové výpečky z krkovice, vepřové výpečky marinada, marináda na výpečky, lahůdkové výpečky recepty, marinované výpečky z bůčku, marinada na veprove vypecky, jaké maso použít na vypecky, výpečky z vepřového masa, nalozene veprove vypecky, vepřové výpečky marinované, vypecky z krkovičky, maso marinované v pivu, marinovaná hořčice, recept veprove maso nalozene na vypecky, mekke výpečky, recepty na vypečky

Suroviny:
bok vepřový bez kosti, pivo světlé, vývar, hořčice dijonská, sůl, pepř, česnek sušený

Přidat fotografie receptu