Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka speciál

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

solimauk solimauk

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 183 kJ /
5 541 kcal
Bílkoviny224,01 g
Tuky507,65 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 2,04 g
Sodík 6,91 g
Sůl17,23 g
Sacharidy17,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Skleněný nebo jiný pekáč vymažeme celým máslem. Krok 2: Vepřovou panenku rozřízneme podélně, abychom vytvořili kapsu. Mírně ji naklepeme a osolíme, opepříme a okořeníme argentinským kořením. Posypeme petrželkou, rozložíme plátky slaniny a kousky hermelínu. Pak přehneme a vytvoříme kapsu. Krok 3: Kapsy důkladně obalíme ve vajíčku a strouhance. Krok 4: Hotové kapsy vložíme do vymazaného pekáče a zalijeme šlehačkou tak, aby kapsy byly celé potopené. Krok 5: Pečeme v troubě asi 45 minut.

TIP: Jak vyčistit troubu? Jde to rychle, levně i efektivně

Zveřejněno 4. 1. 2017

Poznámka autora solimauk

Skleněný pekáč i s víkem je vhodnější. Můžeme snadněji kontrolovat, jak se šlehačka a máslo spojuje s kapsami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka speciál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BGRW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka speciál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BGRW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Hoďte očko do profilu! Ten člověk si srandu nedělá:-)
Žlučník nechám jiným:-) ale:
"Kapsy důkladně obalíme..."
Kolik máte těch kapes?
Pokud řežete PODÉLNĚ, tak bych napsal - panenku NAŘÍZNEME (nedořízneme) a mám jednu kapsu.
Pokud máte 2 kapsy, pak asi maso ROZŘÍZNETE NAPŘÍČ a pak naříznete
No, ještě můžete panenku naflákat na špalíky, a z těch potom nadělat kapes až až...
Tož, jak to děláte, he?:-)

Kdybych pekla minutku 45 minut, pak by to asi nebyla minutka. A s tolika přísadami úplně zanikne unikátní chuť panenky. Čím déle se toto maso peče, tím více ztrácí na křehkosti. Nevím, možná, že to byl vtip-silvestrovské menu.

a žlčník si zamaká...:-D

:-D Troll? Tohle přece nemůže nikdo myslet vážně. Na 600 g masa 250 g slaniny, 250 g másla a 2-3 šlehačky? Jo, leda jako tzv. lék proti kašli :-D:-D

No - celé máslo a 2-3 šlehačky se zdá i mně moc - ale o tom, že je to dobré nepochybuji;-)

Nie je toho masla na vymastenie veľa?

SOLIM ne není máslo i šlehačka se vpije do strouhanky

Tématické fráze:
příprava vepřové panenky, vepřova panenka top recepty, vepřová panenka recepty, veprova panenka, vepřová panenka příprava, top recepty na vepřovou panenku, recept z veprove panenky, jak připravit vepřovou panenku, příprava panenky, vepřová panenka recept, veprova panenka ve vajicku, jak upéct vepřovou panenku, recepty z vepřové panenky, recept na vepřovou panenku, vepřová panenka se šlehačkou, top recepty z panenky, recept na přípravu panenky, panenka priprava, menu vepřová panenka, recepty vepřova panenky

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, máslo, sýr hermelín, smetana ke šlehání, petrželka, koření, vejce, strouhanka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu