Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mechový chlebík z DP

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 726 kJ /
2 085 kcal
Bílkoviny65,50 g
Tuky11,63 g
Vláknina35,61 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 6,65 g
Sůl16,00 g
Sacharidy411,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku, odděleně od sebe. Krok 2: Zapneme program Klasik (základní). Po druhém promíchání (a před třetím kynutím,) pekárnu vypneme, těsto necháme vykynout a pak zapneme program Pečení. Krok 3: Hotový chleba vyklepneme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Chleba je i přes větší množství celozrnné mouky nádherně vykynutý, pružný a s mechovou střídkou.

TIP: Mechový dort a zákusky - rady a tipy

Zveřejněno 5. 1. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pokud se vám některý z chlebíků nedaří a je stále nedokynutý, vyzkoušejte tento postup - vypnout pekárnu před 3.kynutím, nechat těsto dokynout a pak upečte. Uvidíte ten rozdíl.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mechový chlebík z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kQG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mechový chlebík z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1kQG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kolac mechovy

Suroviny:
syrovátka, mouka celozrnná žitná, mouka hladká, sůl, kmín celý, kvas žitný, droždí čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu