Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce v kyselém nálevu

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 678 kJ /
1 835 kcal
Bílkoviny48,65 g
Tuky163,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 2,90 g
Sůl7,05 g
Sacharidy41,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažné vody, cukru, octa a soli připravíme nálev.
Špek nebo uzený bok nakrájíme na kostičky a pomalu osmažíme na pánvi. Krok 2: Oloupaná vejce nakrájíme na šestiny nebo osminy, položíme do hlubokého talíře, opepříme, zalijeme nálevem a posypeme špekovými škvarečky.

Zveřejněno 7. 1. 2017

Poznámka autorky cathleen

Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce v kyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pqr2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce v kyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pqr2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

hosta
V top receptech je to můj recept. Vřele doporučuji tento postup. Rychlá, pikantní a chutná večeře, ani hosta neurazíte.

hela22: jasně, odkaz je níže;-) Tohle je malinko jiné, než tvůj recept.

Tohle delavala moje maminka a babicka to posypavala jeste koprem:yes:

Pamatuji asi něco podobného, jedlo se vlažné, bylo dobré, určitě vyzkouším:-D:yes:

Já to znám a mám ráda, ale taky nepoužívám nálev - jen vejce okyselit, opečený špek, ale nakonec ještě posypat křenem. <3 Je to asi opravdu starý recept, protože tak to dělala babička / nebyla ze Slovácka:-) / a já jsem to převzala od ní. Ten křen doporučuju;-)

Akoby som sa s tým už tu niekde stretla...s nejakou obmenou? Špek, ocot určite, že by cibuľa? Výbušná?

No, cosi podobného už jsem jedl a nakonec jsem si vzpomenul wcg...:-D
U nás ale špekový octový nálev NA SALÁT musí přejít varem (tak to dělá tchyňa, její dcéééra a už aj já) a k hotovému hlávkovému salátu se přidala natvrdlá vajíčka; jí se vlažné :yes::yes::yes:

Zobrazit 5 starších odpovědí

Podobné jídlo se dělávalo u nás doma, maminka tomu říkala "kopretiny", ale nebyl tam osmažený špek. S tím špekem to musí být moc chutné:-K:-K. Uložím si do oblíbených.

Tématické fráze:
vajíčka v nálevu, vejce v sladkokyselem nálevu, vejce ve sladkokyselem nalevu, nalev na vajíčka, vejce v laku, kysela naložená vejce, sladkokyselý nálev na vajíčka, vejce nalozena v octovem nalevu, vejce ve sladko kyselem nalevu, vejce vnalevu, vejce naložená v nálevu, vajíčka v kyselém nálevu, vajíčka ve sladkokyselém nálevu, vajíčka v octovém nálevu, vajíčka v nálevu recepty, ruské vejce v aspiku tradiční recept, vajíčka naložená v octovém nálevu, pikantní vejce ve sladkokyselém nálevu, vajíčka nalozena v laku, vsjce v octovem nálevu

Suroviny:
vejce, voda, cukr, ocet, pepř mletý, sůl, špek

Přidat fotografie receptu