Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 159 kJ / 38 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 0,58 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 1 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy očistíme, osušíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením kromě bobkových listů, dovnitř každého dáme jeden až dva tenčí plátky másla a nakrájené kousky pomeranče tak, aby se naplnila celá břišní dutina.
Krok 2: Poté každou rybu obalíme do tří/čtyř plátků slaniny dle délky ryby, nejlépe tak, aby důkladně zakryly otvor naplněný pomeranči.
Krok 3: Větší pekáč rovnoměrně vyložíme několika plátky másla a bobkovým listy.
Pstruhy položíme do pekáče, dáme na každého kolečka pomerančů, posypeme ještě trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónem. Celé ještě překryjeme vrstvou nakrájené cibule. Krok 4: Podlijeme vodou a pekáč překryjeme alobalem tak, aby na jednom konci byl otvor k průniku vzduchu.
Pečeme v troubě cca na 170°C/ 338°F po dobu 15 min., poté alobal odstraníme a necháme kůžičku na dalších 6-8 min. dozlátnout.
Pstruhy položíme do pekáče, dáme na každého kolečka pomerančů, posypeme ještě trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónem. Celé ještě překryjeme vrstvou nakrájené cibule. Krok 4: Podlijeme vodou a pekáč překryjeme alobalem tak, aby na jednom konci byl otvor k průniku vzduchu.
Pečeme v troubě cca na 170°C/ 338°F po dobu 15 min., poté alobal odstraníme a necháme kůžičku na dalších 6-8 min. dozlátnout.
Zveřejněno 8. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený pstruh na pomeranči a slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qW6k
Moje poznámka
Pečený pstruh na pomeranči a slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qW6k
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 7 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 14 minutami
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 37 minutami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 1 hodinou
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 3 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 3 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 4 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 5 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 5 hodinami
Tématické fráze:
pstruh na pomerančích,
pečený pstruh,
recept pstruh pomerancich,
recept pstruh na pomerancich,
pstruh na slanině,
aby se nepřipalovala ryba na grilu,
pečený pstruh recept,
pstruh na másle slanina,
ryby s pomeranči,
ryba na pomerancich,
pstruh slanina recept,
pečený červený pstruh,
pstruzi pečení na slanině,
recepty pečený pstruh s pomerancem,
pstruh s pomerančem
Suroviny:
pstruh,
slanina,
cibule,
pomeranče,
máslo,
bujón zeleninový,
voda,
sůl,
tymián,
paprika sušená sladká,
koření na ryby,
česnek sušený,
bobkový list,
alobal
Komentáře (4)