Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený pstruh na pomeranči a slanině

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Náročný

Doba přípravy 40 minut s přípravou

40 minut s přípravou

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie159 kJ /
38 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,58 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruhy očistíme, osušíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením kromě bobkových listů, dovnitř každého dáme jeden až dva tenčí plátky másla a nakrájené kousky pomeranče tak, aby se naplnila celá břišní dutina. Krok 2: Poté každou rybu obalíme do tří/čtyř plátků slaniny dle délky ryby, nejlépe tak, aby důkladně zakryly otvor naplněný pomeranči. Krok 3: Větší pekáč rovnoměrně vyložíme několika plátky másla a bobkovým listy.
Pstruhy položíme do pekáče, dáme na každého kolečka pomerančů, posypeme ještě trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónem. Celé ještě překryjeme vrstvou nakrájené cibule. Krok 4: Podlijeme vodou a pekáč překryjeme alobalem tak, aby na jednom konci byl otvor k průniku vzduchu.
Pečeme v troubě cca na 170°C/ 338°F po dobu 15 min., poté alobal odstraníme a necháme kůžičku na dalších 6-8 min. dozlátnout.

Zveřejněno 8. 1. 2017

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Jak již zmíněno - pekáč přikryjeme alobalem ještě navrch, aby se ryba(y) nepřipalovala (y), ale maso důkladně upeklo ve šťávě. 

Pokud máme domácí vývar, je možné jej použít místo bujónové kostky a vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený pstruh na pomeranči a slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qW6k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený pstruh na pomeranči a slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qW6k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pstruh na pomerančích, pečený pstruh, recept pstruh pomerancich, recept pstruh na pomerancich, pstruh na slanině, aby se nepřipalovala ryba na grilu, pečený pstruh recept, pstruh na másle slanina, ryby s pomeranči, ryba na pomerancich, pstruh slanina recept, pečený červený pstruh, pstruzi pečení na slanině, recepty pečený pstruh s pomerancem, pstruh s pomerančem

Suroviny:
pstruh, slanina, cibule, pomeranče, máslo, bujón zeleninový, voda, sůl, tymián, paprika sušená sladká, koření na ryby, česnek sušený, bobkový list, alobal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu