Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.

Hodnocení receptu je 4,9 (335×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 088 kJ /
4 801 kcal
Bílkoviny100,68 g
Tuky201,96 g
Vláknina13,05 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 785 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy638,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny. Tuto práci nesmíme odbýt, protože čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější. Krok 2: Poté postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku, promíchanou s kypřicím práškem. Krok 3: Ovoce lehce poprášíme hladkou moukou. Krok 4: Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný pekáč (nebo vyložený pečicím papírem) a poklademe ho pomoučeným ovocem. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na cca 180 °C zhruba 30 minut, tento čas je pouze orientační.

TIP: Jak upéct dokonalou bublaninu?

Zveřejněno 5. 6. 2009

Poznámka autorky janaka

Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak bublanina zmizí z talíře.

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZEr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZEr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (281)

Jinou už nedělám , konečně jsem našla recept kde je těsto krasne nadýchané a ne suché . Za mě 👍👌👌

Trik s moukou je až příliš dobrý. Všechno ovoce se drží na povrchu, viz foto. Co dělat, aby aspoň některé kleslo?

Jinou už nepeču. Je opravdu výborná. Ze 4 vajec stačí i na menší plech. Dávám více citronové kůry aby byla aromatická. Kouzlo je opravdu v hodně našlehaných vejcích s cukrem, až do hustého světlého krému. Vždycky je krásně nadýchaná. Skvělý recept. Děkuji !

Luxusní :-) třešně pokládám rozkrojenou půlkou nahoru, aby neklesly do těsta ;-) pečeno 25 minut

Je naprosto luxusní 😁

Na tuhle úžasnou bublaninu se vždycky těším :-) Pečeme ji pouze tehdy, kdy je nás doma víc, jinak (jen pro nás dva, mě s manželem) zůstáváme u tohoto receptu

Opravdu výborný, nadýchaný. Připomíná mi to dětství 🥰

Dobrá bublanina.

Výborný recept, bublanina je jako peřinka ❤️

S kombinací jahod a třešní je skvělá, nadýchaná, jemná <3 bojím se, že do zítra ani nevydrží

:-)<3:yes::yes: je výborná :-K

volhpe1: je tam prášek do pečiva ala ja dávám 1.5 sáčku

volhpe1: je tam prášek do pečiva ala ja dávám 1.5 sáčku

Je moc dobrá a opravdu nadýchaná :-)

Rybízová bublanina z mraženého rybízu.Moc se mi povedla.Nadýchaná vysoká výborná.Díky za recept.

Paulika: Také jsem pekla v dortové formě jako dort ,pekla jsem korpus místo půl hodiny ,celou hodinu.Vynikající ovocný jahodový dort.;-)

Upekla jsem to s rebarborou, bylo skvělé

Bublanina z mražených borůvek.Doporučuji vyzkoušet, vynikající,snadná .Používám kuchyňský robot na šlehání.Ani jsem tak dobrou bublaninu před tím nikdy nejedla.

cathleen (moderátorka): Taky ji dělám a už léta.:yes:

No ano, tak už jsem se taky přidala k těm spokojeným, kteří recept vyzkoušeli a bublanina chutnala :yes: A chutnala tak moc, že jsme ji pár dnů po sobě dělali dvakrát. Jednou s jahodami, podruhé s krájenými švestkami. Nadýchaná, lehoučká, sladká tak akorát:-! Přidala jsem i jednu fotku.

Krásně popsáno

Jinou uz nedělám 😉👍

Letos zkouším různé recepty na bublaninu, tahle je opravdu výborná. Oceňuji i popis na dortovou formu, výborný nápad.

Dokonalost 👍😊

volhpe1: Je jak v surovinách, tak i v postupu, bod 2. :-K

volhpe1: opravdu?

V popisu surovin chybí kypřící prášek

Peču podle tohoto receptu již po několikáté, malinko jsem ubrala cukru a mouku půl napůl polohrubá s hladkou celozrnnou. Tentokrát jsem pekla na zahradě a poprvé tedy v remosce a myslím, že se povedla jako vždy. 🤤 V remosce jsem pekla 35 min. z dávky na 8 porcí. Přidány fotky. ;-)

sadlo: Zkuste šlehat jiným způsobem - nejdříve sníh samostatně. Žloutky s cukrem do pěny, přidat tekuté a potom sypké a sníh až lehce nakonec. Třeba Vám bude tento způsob vyhovovat.

:-):yes::-K

sadlo: a ještě tedy (po přečtení starších komentářů), pokud uberete moc cukru, už to ani to šlehání nezachrání

sadlo: šlehejte dýl :) pěna je sice za chvíli, ale aby byla stabilní, chce to šlehat dál, já to svěřím robotu, jdu si navážit ostatní, vysypat pekáč, nachystat ovoce…a je akorát :)

Nepeči moc sladke, ale toto je 40min recept, který krásně voní, a když ho dobře vyšleháte v počátk (vajíčka s cukrem), tak je úžasný a vláčný. Korpus se dá použít na spousty způsobu.

Chci se zeptat,kde dělám chybu? :-) Vyšlehám vejce,je to krásně našlehané a jak začnu přidávat tekutiny /mléko,olej-opatrně po lžičkách/-tak je pěny fuč a okamžitě je z toho zase "voda" :-(

Výborná, není suchá. Možné šlehat i ručně.

Dlouho sem si na bublanine nepochutnala tak jako teď <3 neměla sem po ruce šlehač ruční tak sem to dala do robota a to je jiná lahodná <3

Nic moc. Bublanina mdla, těsto je totiž takové korpusove, bez nápadu.

Toto těsto používám nejradši. Na bábovku, muffiny, dorty a bublaniny. Nejlepší ze všech. Děkuji za recept. :-K

Povedla se! Budu péct znova, jen použiju větší plech.

Manželka ji pekla před pár dny a musím řáct, že byla výborná :-8

Vyníkající , nadýchana????????????upeču znova. Děkuji za recept????

Já to ještě pokapala tvarohem, který jsem potřebovala spotřebovat ????????????

sadlo: Taky jsem dala 170g a stačilo,jinak je luxusní,krásně nadýchaná..:-*:-):-D

Bublanina dobrá,ale toho cukru v receptu je teda mega :-o Dala jsem 170g a ještě je to pořád hodně...takže příště zkusím ještě méně.

Výborná..:-)<3

Tématické fráze:
bublanina s ovocem, bublanina, recept na bublaninu, bublanina recept, recept na bublaninu s ovocem, vynikající bublanina, recept bublanina s ovocem, výborná bublanina s ovocem, recept na nadýchanou bublaninu, vyborna bublanina, recept bublanina, nejlepší bublanina s ovocem, nejlepší bublanina, bublanina babica, bublanina na plech, jahodova bublanina, dobrá bublanina, jednoducha bublanina s ovocem, bublanina recepty, piškotová bublanina

Suroviny:
cukr krupice, vejce, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, prášek do pečiva, ovoce, mouka hladká, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu