Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.

Hodnocení receptu je 4,9 (333×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 088 kJ /
4 801 kcal
Bílkoviny100,68 g
Tuky201,96 g
Vláknina13,05 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 785 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy638,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou do husté pěny. Tuto práci nesmíme odbýt, protože čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější. Krok 2: Poté postupně přidáváme olej, mléko a nakonec mouku, promíchanou s kypřicím práškem. Krok 3: Ovoce lehce poprášíme hladkou moukou. Krok 4: Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný pekáč (nebo vyložený pečicím papírem) a poklademe ho pomoučeným ovocem. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na cca 180 °C zhruba 30 minut, tento čas je pouze orientační.

TIP: Jak upéct dokonalou bublaninu?

Zveřejněno 5. 6. 2009

Poznámka autorky janaka

Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak bublanina zmizí z talíře.

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZEr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZEr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (281)

Jinou už nedělám , konečně jsem našla recept kde je těsto krasne nadýchané a ne suché . Za mě 👍👌👌

Trik s moukou je až příliš dobrý. Všechno ovoce se drží na povrchu, viz foto. Co dělat, aby aspoň některé kleslo?

Jinou už nepeču. Je opravdu výborná. Ze 4 vajec stačí i na menší plech. Dávám více citronové kůry aby byla aromatická. Kouzlo je opravdu v hodně našlehaných vejcích s cukrem, až do hustého světlého krému. Vždycky je krásně nadýchaná. Skvělý recept. Děkuji !

Luxusní :-) třešně pokládám rozkrojenou půlkou nahoru, aby neklesly do těsta ;-) pečeno 25 minut

Je naprosto luxusní 😁

Na tuhle úžasnou bublaninu se vždycky těším :-) Pečeme ji pouze tehdy, kdy je nás doma víc, jinak (jen pro nás dva, mě s manželem) zůstáváme u tohoto receptu

Opravdu výborný, nadýchaný. Připomíná mi to dětství 🥰

Dobrá bublanina.

Výborný recept, bublanina je jako peřinka ❤️

S kombinací jahod a třešní je skvělá, nadýchaná, jemná <3 bojím se, že do zítra ani nevydrží

:-)<3:yes::yes: je výborná :-K

volhpe1: je tam prášek do pečiva ala ja dávám 1.5 sáčku

volhpe1: je tam prášek do pečiva ala ja dávám 1.5 sáčku

Je moc dobrá a opravdu nadýchaná :-)

Rybízová bublanina z mraženého rybízu.Moc se mi povedla.Nadýchaná vysoká výborná.Díky za recept.

Paulika: Také jsem pekla v dortové formě jako dort ,pekla jsem korpus místo půl hodiny ,celou hodinu.Vynikající ovocný jahodový dort.;-)

Upekla jsem to s rebarborou, bylo skvělé

Bublanina z mražených borůvek.Doporučuji vyzkoušet, vynikající,snadná .Používám kuchyňský robot na šlehání.Ani jsem tak dobrou bublaninu před tím nikdy nejedla.

cathleen (moderátorka): Taky ji dělám a už léta.:yes:

No ano, tak už jsem se taky přidala k těm spokojeným, kteří recept vyzkoušeli a bublanina chutnala :yes: A chutnala tak moc, že jsme ji pár dnů po sobě dělali dvakrát. Jednou s jahodami, podruhé s krájenými švestkami. Nadýchaná, lehoučká, sladká tak akorát:-! Přidala jsem i jednu fotku.

Krásně popsáno

Jinou uz nedělám 😉👍

Letos zkouším různé recepty na bublaninu, tahle je opravdu výborná. Oceňuji i popis na dortovou formu, výborný nápad.

Dokonalost 👍😊

volhpe1: Je jak v surovinách, tak i v postupu, bod 2. :-K

volhpe1: opravdu?

V popisu surovin chybí kypřící prášek

Peču podle tohoto receptu již po několikáté, malinko jsem ubrala cukru a mouku půl napůl polohrubá s hladkou celozrnnou. Tentokrát jsem pekla na zahradě a poprvé tedy v remosce a myslím, že se povedla jako vždy. 🤤 V remosce jsem pekla 35 min. z dávky na 8 porcí. Přidány fotky. ;-)

sadlo: Zkuste šlehat jiným způsobem - nejdříve sníh samostatně. Žloutky s cukrem do pěny, přidat tekuté a potom sypké a sníh až lehce nakonec. Třeba Vám bude tento způsob vyhovovat.

:-):yes::-K

sadlo: a ještě tedy (po přečtení starších komentářů), pokud uberete moc cukru, už to ani to šlehání nezachrání

sadlo: šlehejte dýl :) pěna je sice za chvíli, ale aby byla stabilní, chce to šlehat dál, já to svěřím robotu, jdu si navážit ostatní, vysypat pekáč, nachystat ovoce…a je akorát :)

Nepeči moc sladke, ale toto je 40min recept, který krásně voní, a když ho dobře vyšleháte v počátk (vajíčka s cukrem), tak je úžasný a vláčný. Korpus se dá použít na spousty způsobu.

Chci se zeptat,kde dělám chybu? :-) Vyšlehám vejce,je to krásně našlehané a jak začnu přidávat tekutiny /mléko,olej-opatrně po lžičkách/-tak je pěny fuč a okamžitě je z toho zase "voda" :-(

Výborná, není suchá. Možné šlehat i ručně.

Dlouho sem si na bublanine nepochutnala tak jako teď <3 neměla sem po ruce šlehač ruční tak sem to dala do robota a to je jiná lahodná <3

Nic moc. Bublanina mdla, těsto je totiž takové korpusove, bez nápadu.

Toto těsto používám nejradši. Na bábovku, muffiny, dorty a bublaniny. Nejlepší ze všech. Děkuji za recept. :-K

Povedla se! Budu péct znova, jen použiju větší plech.

Manželka ji pekla před pár dny a musím řáct, že byla výborná :-8

Vyníkající , nadýchana????????????upeču znova. Děkuji za recept????

Já to ještě pokapala tvarohem, který jsem potřebovala spotřebovat ????????????

sadlo: Taky jsem dala 170g a stačilo,jinak je luxusní,krásně nadýchaná..:-*:-):-D

Bublanina dobrá,ale toho cukru v receptu je teda mega :-o Dala jsem 170g a ještě je to pořád hodně...takže příště zkusím ještě méně.

Výborná..:-)<3

Výborná..;-):-8

:-):yes::-K

výborná, určitě jsem nepekla naposled <3

Ondrej1407: Na remosku, i když tu větší, to je hodně těsta. Je to množství na hluboký plech s okraji a ta bublanina je vysoká, peču ji. Zkuste příště dávku do remosky snížit na 6 nebo 8 porcí maximálně. Spíš bych asi uvažovala o poloviční dávce, vyzkoušíte, uvidíte. :-) A pokud v průběhu pečení začíná shora hnědnout, pomůže povrch překrýt kolečkem alobalu. Dejte ještě tomuto receptu jednu šanci. :-K

Merylas: Merylas: mam tu velkou 4L. A pekl celkem dlouho,35 minut určitě. Ještě jsem to pak dopekal když jsem zjistil,že je to uprostřed syrové. Kraje byly ok. Těsto je docela vysoké to je pravda. Pekl jsem 12 porcí verzi receptu

Ondrej1407: Z jakého množství jste těsto udělal a jak velkou máte remosku? A taky, jak dlouho jste pekl?

alikul: DIKY za info,taky ma tu s okenkem. priste udelam tedy v troube.

Ondrej1407: Taky se mi to stalo. Pekla jsem v remosce s okénkem. Můj názor byl, že tam není spirála, tak to není upečené. V pekáči v troubě byla vynikající.:-)

Ondrej1407: příště zkuste tu špejli věřte mi,jak na ní bude ještě těsto to poznáte,tak není ještě upečená i kdyby jste jí měl zakrýt alobalem.;-)

Simona Skolakova: byla uz krasne hneda,tak jsem myslel,ze uz je hotova a prd. pekl jsem v remosce ... . :

Ondrej1407: já myslím,že né,teda pokud ovoce nebylo až moc mokré,ale spíše bych se přikláněla k tomu,že jste nedopekl,já zkouším špejlí a pokud na ní nezůstane žádné těsto tak je hotovo.;-)

DObry den. Ovoce jsem oplachl a ihned dal do nalitého testa. bublanina byla bohuzel uprostred syrova. Mohlo to byt tim omytym ovocem?dekuji

Dala jsem borůvky mražené a obalené v mouce, navrch drobenku. Borůvku se drží nahoře a spodní část koláče jako bublanina je nádherně vláčná a nadýchaná <3

Výborná. Doporučuji. :-) :yes: Děkuji za recept.

jirih: Ano, ovoce se dává až nakonec na těsto. :-K

Tématické fráze:
bublanina s ovocem, bublanina, recept na bublaninu, bublanina recept, recept na bublaninu s ovocem, vynikající bublanina, recept bublanina s ovocem, výborná bublanina s ovocem, recept na nadýchanou bublaninu, vyborna bublanina, recept bublanina, nejlepší bublanina s ovocem, nejlepší bublanina, bublanina babica, bublanina na plech, jahodova bublanina, dobrá bublanina, jednoducha bublanina s ovocem, bublanina recepty, piškotová bublanina

Suroviny:
cukr krupice, vejce, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, prášek do pečiva, ovoce, mouka hladká, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu