Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezónním ovocem.

Hodnocení receptu je 5,0 (320×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 6. 2009 16:02

Suroviny pro 12 porcí

12 porcí

Nutriční hodnoty

Energie20 088 kJ / 4 801 kcal
Bílkoviny100,68 g
Tuky201,96 g
Vláknina13,05 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 785 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy638,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá. Příprava je rychlá a stejně rychle pak bublanina zmizí z talíře.

Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy. Pokud pečete bublaninu v dortové formě, bude se vám hodit rozpis na 4 vejce:

4 vejce, 200 g cukru, 100 g mléka, 100 g oleje, 290 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, vanilkový cukr. Pokud si přejeme mramorovou bábovku, přidáme do poloviny těsta kakao.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ondrej1407

10. 5. 2022 20:50

Simona Skolakova: byla uz krasne hneda,tak jsem myslel,ze uz je hotova a prd. pekl jsem v remosce ... . :

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 5. 2022 20:48

Ondrej1407: já myslím,že né,teda pokud ovoce nebylo až moc mokré,ale spíše bych se přikláněla k tomu,že jste nedopekl,já zkouším špejlí a pokud na ní nezůstane žádné těsto tak je hotovo.;-)

Ondrej1407

10. 5. 2022 20:41

DObry den. Ovoce jsem oplachl a ihned dal do nalitého testa. bublanina byla bohuzel uprostred syrova. Mohlo to byt tim omytym ovocem?dekuji

Ala787

23. 1. 2022 12:41

Dala jsem borůvky mražené a obalené v mouce, navrch drobenku. Borůvku se drží nahoře a spodní část koláče jako bublanina je nádherně vláčná a nadýchaná <3

kucharka-pekarka

21. 1. 2022 23:27

Výborná. Doporučuji. :-) :yes: Děkuji za recept.

Merylas Merylas (moderátorka)

11. 10. 2021 16:09

jirih: Ano, ovoce se dává až nakonec na těsto. :-K

jirih

11. 10. 2021 15:41

Bublanina vypadá pěkně. Já myslel, že ovoce se až pak dává na vylité těsto? :-O

Stanislaw

24. 8. 2021 19:21

Merylas:
Tisíceré díky!!!! :-)
Dnes to není jako kdysi, když měli všichni jeden model pečicí trouby.
Myslím, že by velikost plechu, potažmo formy, měla být nedílnou součástí receptu.

Merylas Merylas (moderátorka)

24. 8. 2021 18:58

Stanislaw: Jelikož tuto bublaninu peču docela často, tak můžu odpovědět. Používám hluboký plech s okraji o rozměrech 42 x 32 cm. :-K

Stanislaw

24. 8. 2021 17:37

Recept vypadá pěkně.
Jen postrádám informaci o tom, na jak velký plech (rozměry) se množství ze 6 vajec hodí; případně na jak velkou dortovou formu (průměr) se hodí množství ze 4 vajec.

AnnaZdenda AnnaZdenda

13. 8. 2021 20:15

Udělala jsem ji s malinama a borůvkama. Byla skvělá a nadýchaná

Petra Dvor. Petra Dvor.

17. 7. 2021 22:35

Dobrý den, přidávám fotečku. Děkuji za super recept, bublanina je opravdu nadýchaná. <3

Maryje

10. 7. 2021 18:53

Znamenitý recept, krásně nadýchaný piškot ať samostaný korpus nebo bublanina. Jinou bublaninu už nepeču a že jsem jich už vyzkoušela hodně.:-K:yes:

Ajkalajka

8. 7. 2021 06:34

Pekla jsem z třešní a malin. Na základě komentářů jsem bublaninu pekla na velkém plechu, ubrala 100 g cukru a mouku dala půl na půl (hladká a polohrubá) a byla výborná :-)

Marcela Kecka

7. 7. 2021 10:41

Po dvou letech (a loňské neúrodě třešní) jsem se opět vrátila k tomuto receptu a je překvapivě opět úžasný. :-Q Znovu jsem poctivě šlehala a nedávala kypřící prášek, mouku jsem dala ½ na ½ hladkou a polohrubou a ubrala trochu cukru. :-8 Těsto je vysoké akorát, cca 3 cm, pekla jsem na plechu 35x35 cm. ;-)

1 2 3 4 5 6 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bublanina s ovocem bublanina recept na bublaninu bublanina recept recept na bublaninu s ovocem vynikající bublanina recept bublanina s ovocem výborná bublanina s ovocem recept na nadýchanou bublaninu vyborna bublanina recept bublanina nejlepší bublanina s ovocem nejlepší bublanina bublanina babica bublanina na plech jahodova bublanina dobrá bublanina jednoducha bublanina s ovocem bublanina recepty piškotová bublanina

Suroviny: cukr krupice, vejce, olej, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, kůra citronová, prášek do pečiva, ovoce, mouka hladká, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZEr