Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé preclíky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 720 kJ /
3 040 kcal
Bílkoviny71,03 g
Tuky120,55 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 206 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy409,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit. Krok 2: Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je hodně mastné, tak to má být, nelepí se na ruce a nepotřebujeme žádnou mouku na podmoučení. Krok 3: Klademe na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme mákem. Krok 4: Vložíme do rozpálené trouby, aby byly preclíky křupavé, pečeme nejprve tak na 170°C, když začnou trochu červenat, stáhneme teplotu a spíše sušíme, dokud nejsou pěkně zlatavé. Já peču na horkovzduch. Těsto jsem dělala v pekárně, ale jde to i bez ní. Dělala ho už moje babička a ta taky žádnou pekárnu neměla. Těsto vyjde na tři plechy.

Zveřejněno 5. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KORl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KORl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

magdalenka: dekuji moc

Georgina111: . Sušené býva obyčajne 7 g balenie, obyčajne ho dám na 500 g múky. Stačí zamiešať do múky. Cesto s ním kysne pomalšie ako s čerstvým, ale v tomto recepte nejde o nejaké extra ľahké nadýchané cesto. Tak si myslím, že v pohode vykysne - či bude zamiesené ručne alebo v domácej pekárni. Len pozor na záručnú dobu u droždia. Nech sa ti darí!

magdalenka: a jak bych jeste poprosila? V peceni s drozdim jsem novacek. Musim ho dat prvni do vody napenit nebo ho jen tak prisypu? Dekuji

Georgina111: nie som autor receptu, ale odpoviem. Sušené droždie je možné s úspechom použiť všade, kde droždie čerstvé.

Ahoj zkousel prosim vas nekdo recept se susenym drozdim? Bydlim v zahranici a cerstve tu nesezenu. Dekuji za rady

Preclíčky jsou úžasné :-D jiné už dělat nebudu :yes::yes::yes:

No tak preclíčky jsou úplně úúúžasný :-D myslím že je zítra budu muset péct ještě jednou :-):-K

Skvělý recept. Už jsem pekl dle těchto poměrů několikrát a vždy super!
Přidám malá vylepšení:
1. do mouky pro pikantnost zamíchám čerstvě mletý pepř, trochu uzené papriky a adžiky
2. místo kombinace máslo/hera používám už poněkolikáté pro někoho možná vražednou kombinaci sádlo/olivový olej v různých poměrech, ovšem v celkové hmotnosti vždy oněch 150g.
Obojí myslím velice obohatí chuť výsledku. :-)

:yes::yes::-K

Opravdu bezva recept na preclíky, je to několikátý, který zkouším, a opravdu nejlepší. Doporučuji všem, jiný už hledat nebudu.:yes::-p:yes: +4
Jen místo másla jsem dala rovnou 150 g hery a bylo to v pohodě;-):-))
Dovoluji si přidat fotečky.

Dcera chtěla dělat preclíky, tak jsme objevily tento recept. Vyzkoušely ho - a je opravdu skvělý. Preclíky byly krááásně křupavé uvnítř lahodné. Dnes chci dceru překvapit a jdu zadělat sama..až se vrátí z gymnastiky, budou ještě teplé...:yes::yes::yes:
Jen pro úplnost - z lenosti jsme mléko ani heru s máslem neohřívaly - řekly jsme si - pekárna to ohřeje a taky jo.. takže mléko z krabice a heru v klíďo z lednice...ale pro ruční míchače bych si to předehřála..:-))

Nejlepší recept co tu je, vždycky ho ale musím hledat protože pod preclíkama mě ho to nenajde...:-))

baro ž píšu v receptu, že to jde i bez ní!!!!!!!!!!! tak příště čti pořádně. Jinak tohle je těsto po babičce a ta taky žádnou pekárnu neměla;-):-K:-K:-!

plbost co třeba kdiž někdo nemá pekárnu hmm:-/ :no:

Jana Suchánková 27. 9. 2010 18:20
Dnes je podle Vás dělám po druhé a jsou výborný i když nemám tu pekárnu tak se to v pohodě zvládne i bez ní :-)

Tématické fráze:
vyborné domací preclíky, preclíky recept, preclíky recept výborné, těsto na preclíky, pečení preclíku, pečeme precliky, testo na precliky jak od babicky, recept na preclíky, nejlepsi precliky, precliky, preclíky z bramborového těsta, dobré preclíky, domácí preclíky, výborné preclíky, preclíky z hery, křupavépreclíky, křupavépreclíky, krupave preclicky, preclíky bez droždí, celozrnné preclíky

Suroviny:
mléko, máslo, tuk hera, sůl, cukr, mouka hladká, droždí čerstvé, mák, sůl hrubá, vejce

Přidat fotografie receptu