Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Náročný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 70 min

115 min (45 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 241 kJ /
297 kcal
Bílkoviny25,20 g
Tuky12,41 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 81 mg
Sodík 4,00 g
Sůl10,00 g
Sacharidy5,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme a posolíme hrubozrnnou solí. Na každý plátek rozetřeme kávovou lžičku francouzské hořčice a přelijeme maso čajovou lžičkou olivového oleje. Na levou stranu plátku (leváci samozřejmě na pravou) položíme plátek šunky. Na ní rovnoměrně rozložíme 1 polévkovou lžíci syrové nádivky a špalíček (1/4) připraveného sýra a na několik kousků natrhaný kapustový list.
Náplň nám zabere asi 1/3 plochy králičího plátku. Roládu zatočíme. Vezmeme další plátek šunky a položíme jej na roládu. To je důležité, aby se králičí maso při pečení nevysušovalo.
Potravinářským provázkem rolády svážeme. Krok 2: Rolády vložíme do pekáče, poklademe listy šalvěje a větvičkou tymiánu. Podlijeme asi 1 dl vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme přikryté 25 minut. Pak pekáč odklopíme, podlijeme vínem a necháme péct nepřikryté dalších 45 minut na 180 °C. Za uvedenou dobu se nám rolády krásně propečou. Vyndáme je na prkénko a necháme lehce vychladit. Pak je osvobodíme od provázků a dáme do samostatné nádoby. Udržujeme v teple. Krok 3: Ze smetany, mouky, hořčice, rajského protlaku a 1-2 naběraček horkého přecezeného výpeku vymícháme hladkou zavářku. Budete-li chtít více omáčky, můžete výpek nahradit 1 naběračkou horkého vývaru z kostí králíka. Krok 4: Výpek přecedíme do kastrolu, ve kterém budeme připravovat omáčku. Přivedeme k varu a postupně, za stálého prošlehávání metličkou, přiléváme připravenou zavářku. Na opravdu mírném ohni ji necháme provařit asi 15 minut. Krok 5: Na úplný závěr přidáme plátek másla, promícháme a hotovou omáčku odstavíme. Vznikne nám úžasně jemná a chutná omáčka. Podáváme s kousky velikonoční nádivky nebo s přílohou, kterou máte rádi.

Zveřejněno 10. 1. 2017

Poznámka autorky rozmarynaH

Vykostit králíka mi nezabere příliš času. Tatínek pěstoval králíky a když odešla maminka, musela jsem se k této práci postavit já. Tatínek vždycky řekl: "Máš tam nějaké králíky" a ono jich tam bylo třeba šest.

Tento recept najdete na mých stránkách http://www.varimesmarcelou.cz/kralik/rolada-z-kral...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vzno

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vzno

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

krása...

magdalenka: Děkuji :-K:-K:-K

Krásná práce..:yes::yes::-K

dadulka111: Ano máte pravdu, tatínek byl chovatel a králíci, kteří neměli tu správnou "kresbu", skončili na pekáči.Děkuji za milý komentář :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
jak vykostit kralika, roláda z králíka, velkonoční pečení, roláda plněná velikonoční nádivkou, nádivka s králikem, králičí rolada, velkonoční menu recepty, velkonoční jídla, velkonoční meny, roláda z vykosteneho králíka, roláda z vykoštěného lrálíka, hovězí závitky plněné vaječnou nádivkou, schwarzwaldská šunka, schwarzwaldská roláda, schwarzwaldská šunka recept, recepty kralik rolada, velkonoční králik, kuřecí roláda plněná nádivkou, recepty z králíka, králik domácí recepty

Suroviny:
králík, hořčice francouzská, olej olivový, sůl hrubozrnná, šunka schwarzwaldská, listy kapustové, ledvinky králičí, šalvěj, tymián, víno bílé suché, smetana zakysaná, mouka hladká, hořčice, protlak rajčatový, máslo

Přidat fotografie receptu