Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 241 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,20 g |
Tuky | 12,41 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 5,30 g |
Postup přípravy
Náplň nám zabere asi 1/3 plochy králičího plátku. Roládu zatočíme. Vezmeme další plátek šunky a položíme jej na roládu. To je důležité, aby se králičí maso při pečení nevysušovalo.
Potravinářským provázkem rolády svážeme. Krok 2: Rolády vložíme do pekáče, poklademe listy šalvěje a větvičkou tymiánu. Podlijeme asi 1 dl vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme přikryté 25 minut. Pak pekáč odklopíme, podlijeme vínem a necháme péct nepřikryté dalších 45 minut na 180 °C. Za uvedenou dobu se nám rolády krásně propečou. Vyndáme je na prkénko a necháme lehce vychladit. Pak je osvobodíme od provázků a dáme do samostatné nádoby. Udržujeme v teple. Krok 3: Ze smetany, mouky, hořčice, rajského protlaku a 1-2 naběraček horkého přecezeného výpeku vymícháme hladkou zavářku. Budete-li chtít více omáčky, můžete výpek nahradit 1 naběračkou horkého vývaru z kostí králíka. Krok 4: Výpek přecedíme do kastrolu, ve kterém budeme připravovat omáčku. Přivedeme k varu a postupně, za stálého prošlehávání metličkou, přiléváme připravenou zavářku. Na opravdu mírném ohni ji necháme provařit asi 15 minut. Krok 5: Na úplný závěr přidáme plátek másla, promícháme a hotovou omáčku odstavíme. Vznikne nám úžasně jemná a chutná omáčka. Podáváme s kousky velikonoční nádivky nebo s přílohou, kterou máte rádi.
Zveřejněno 10. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vzno
Moje poznámka
Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vzno
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 11 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 20 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotový dort potažený falešným marcipánem
Zemoska před 2 hodinami
Kuřecí stehenní řízky pečené na hořčici
Trol60 před 3 hodinami
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 10 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 10 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 10 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 10 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 11 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 12 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 12 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak vykostit kralika,
roláda z králíka,
velkonoční pečení,
roláda plněná velikonoční nádivkou,
nádivka s králikem,
králičí rolada,
velkonoční menu recepty,
velkonoční jídla,
velkonoční meny,
roláda z vykosteneho králíka,
roláda z vykoštěného lrálíka,
hovězí závitky plněné vaječnou nádivkou,
schwarzwaldská šunka,
schwarzwaldská roláda,
schwarzwaldská šunka recept,
recepty kralik rolada,
velkonoční králik,
kuřecí roláda plněná nádivkou,
recepty z králíka,
králik domácí recepty
Suroviny:
králík,
hořčice francouzská,
olej olivový,
sůl hrubozrnná,
šunka schwarzwaldská,
listy kapustové,
ledvinky králičí,
šalvěj,
tymián,
víno bílé suché,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
hořčice,
protlak rajčatový,
máslo
Komentáře (6)