Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí závitky se šunkou a hlívou

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 317 kJ /
1 271 kcal
Bílkoviny47,70 g
Tuky95,90 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 238 mg
Sodík 2,82 g
Sůl7,00 g
Sacharidy17,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Upravené maso osolíme, opepříme, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky oregana, sbalíme roládky a upevníme špejlí. Krok 2: Vložíme do pekáčku, posypeme na drobné kostičky pokrájenou slaninou a dáme do vyhřáté trouby. Krok 3: Když se nám slanina rozehřeje a maso opeče, přilijeme víno, přidáme větvičky oregana, hlívu a pečeme doměkka a dozlatova. Krok 4: Během pečení poléváme závitky vypečenou šťávou, je-li potřeba, podlijeme ještě vodou nebo vínem. Krok 5: Na závěr zjemníme šťávu kouskem čerstvého másla.

TIP: Krůtí maso - rady a tipy na vaření a pečení

Zveřejněno 5. 6. 2009

Poznámka autorky maris

Jako přílohu jsme měli polentu s cibulkovou natí

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí závitky se šunkou a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rg7z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí závitky se šunkou a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rg7z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

:-)<3:yes::yes: Roládky nikdy nezklamou, máš je skvělé a polenta k tomu je dobrý nápad :-K

rebeka:Rebi -:-8:-8:-K

:-O:-O:-O něco překrásně navařeno, vyfoceno a :-O:-O:-O
už nevím..jenom snad bodík a obdiv veliký..jsi mistr estetična:-K:-K

Výborné jídlo, plusový bodík :yes: Já osobně to nedělala na víně, zrovna jsem ho doma neměla k dispozici, a k hlívě jsem místo toho při pečení přidala ještě cibuli a česnek a vážně mňamka :-) A příště zkusím to víno, páč to mám ráda :-8

maris, jak je možné, že jsem tohle jídlo přehlédla????:-O:-O:-O to bude asi tím, že v roce 2009 jsem tu ještě nebyla, jinak už jsme to měli doma dávno na talíři:-p:-p:-p:-p....a ty bramborové homole jsou úžasné :-D:-D:-D:-D:yes:

;-):yes::-K

Vše již bylo napsáno, ukládám a posílám bodíka.
:-!:-)):yes::yes::yes:

Sice se nerada opakuji, ale v tvém případě, Maris, budu muset. :-) Je to překrásný recept, umocněný úžasně adjustovanými obrázky... Máš nezaměnitelný rukopis a tvým strávníkům nezbývá než tiše závidět...;-) To, že ukládám a posílám bod asi netřeba zdůrazňovat...:-)

:-p:-p:yes:

Moc hezký recept! Bodík:yes:

Vypadá to luxusně:yes:

Moc hezký receptík. Opravdu zajímavý. A krásné, čerstvé koření. Vůbec bych se nebála přidat k oregánu i pár snítek rozmarýnu. Chuťově si spolu vyhoví a doplní aromatickou hlívu.
Posílám bodík :yes:; :-p.

maris...nadhera....ty si velka sikovnica

Všem moc děkuji za pochvalu a za bodíky:-).Mirco, oregana tady mám spoustu, mohla bych s ním chodit na trh:-D, ale naštěstí ho máme rádi, tak ho používám docela často :-)

Všem moc děkuji za pochvalu a za bodíky:-).Mirco, oregana tady mám spoustu, mohla bych s ním chodit na trh:-D, ale naštěstí ho máme rádi, tak ho používám docela často :-)

Maris:-):yes::yes:to oregano-to je prostě paráda:-*.Mám tu v bylinkovém koutku 2 druhy a ráda s ním vařím.Jen to zelené nesmí vidět manžel;-).Červené suché je u nás pořád:-8,krůtí stehna jsem koupila včera,anglickou též-tak teď už jen tu hlívu a jde se na to;-).No asi zkusím někdy v týdnu,ale tobě už teď letí bod,za tu nádheru na talíři i za to přírodní stolování.Cpu do oblíbených:-)

No,já byla uchvácená těmi kousky,to se mi moc líbí,nechat je větší:yes::yes::-D

Jiřinko, měla jsem drobnější hlívu, tak jsem nechala jednotlivé kousky vcelku, ale myslím, že na tom zase až tak moc nesejde:-)

Zapoměla jsem pochválit fotky,ty jsou.....no co dodat :yes::yes::yes:

Maris,báječný recept :yes::yes:,tu hlívu necháváš vcelku nebo ji krájíš :-?,úplně tady div neslintám....to je mňamka jako hrom:-p:-p

no to je supr v brzké době udělá dík ;-)

Krásné kyblíčky z brambor, Maris:-p:yes: +

Maris, krásnej recept a nádherný fotky v přírodě- to nemá chybičku, ale bude to mít bodík, nejraději bych jich tam cvrnkla víc:yes:

Maris, krásné fotky.:yes:Plus jako hrom za recept.:-))

Tématické fráze:
krůtí závitky, krůtí maso s hlívou, krůtí roláda s hlívou, závitky, závitky z krůtího masa, krůtí maso hlíva, krůtízávitky, krůtí maso recepty + hlíva, krůtí maso a hlíva, krůtí závitky recept, závitky s tvarůžky, krutí maso na štávě recept, recept hliva obecna, krutí závitky na špejli, krůta závitky, krůtí na oreganu, krůtí závitky recepty, krůtí maso na hlívě, krůtí záv itky, krůtí maso recepty

Suroviny:
maso krůtí, šunka sušená, hlíva ústřičná, víno červené suché, slanina, máslo, koření oregáno čerstvé, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu