Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 671 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,09 g |
Tuky | 21,41 g |
Vláknina | 3,61 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 17,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. Dáme stranou, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme vařit rýži.
Krok 2: Bramboru oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje a v něm opečeme bramborové plátky do zlatava. Brambory smažíme v jedné vrstvě, takže klidně smažíme další várku, podle potřeby. Ale určitě vyjdete s jednou várkou. Olej pak slijeme.
Krok 3: Na pánev dáme 1 až 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme česnek. Jakmile se rozvine jeho chuť přidáme mleté maso, promícháme a z masa vytvoříme placku. Smažíme asi 5 minut na mírném ohni, pak placku rozbijeme vařečkou nebo lžící a smaříme, dokud není růžové.
Krok 4: Přidáme bramborové plátky, tmavou sójovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme tak asi 8 minut, dokud nejsou brambory měkké a omáčka mírně nezhoustne. Pokud je příliš hustá, přilijte trochu vody.
Krok 5: Podáváme třeba i zdobené nakrájenou jarní cibulkou a s rýží. Bude vám to připadat zvláštní, ale jde to dohromady.
Zveřejněno 15. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6gX
Moje poznámka
Čínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6gX
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 3 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 5 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 2 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 7 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 7 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 9 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 10 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 10 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 12 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
čínský guláš,
čínský guláš recept,
cinsky recept,
recept činský guláš,
čínský vepřový guláš,
masovo zampionovy gulas,
svetly guláš,
guláš z čínského zelí,
krok za krokem čínské recepty,
vietnamsky gulas
Suroviny:
brambory,
maso vepřové mleté,
sojová omáčka světlá,
olej řepkový,
olej sezamový,
pepř bílý mletý,
olej,
česnek,
omáčka sojová tmavá,
voda,
cibulka jarní
Komentáře