Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka na slanině

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Denisa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 934 kJ /
1 657 kcal
Bílkoviny96,45 g
Tuky141,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 297 mg
Sodík 2,58 g
Sůl6,40 g
Sacharidy0,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky slaniny naskládám na prkénko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím, pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Krok 2: Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Krok 3: Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti 25-35 minut.

Zveřejněno 6. 6. 2009

Poznámka autorky Denisa

Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WnR4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka na slanině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WnR4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Děkuji za recept :-K . Dovolila jsem si přidat fotku :-) . Dnes jsem dělala a za nás super, všem chutnalo <3 . Měli jsme se šťouchanými brambory.

Hmm, zkusila bych to, ale moc nerozumím postupu.

Výborné, jednoduché na přípravu. Před tím chvilku naložit do oleje s gril kořením a jako příloha štouchané brambory s jarní cibulkou!! Super recept!!:yes:

Vynikající, vynikající. Balila jsem do Italské alpské šunky (něco jako pršut) a pekla nejdříve na pánvi pod pokličkou, pak opekla zprudka. Příště zkusím i v troubě. Škoda že můžu dát jen jeden bodík, tak přidám alespoň fotku.

Škoda, že chybí fotka, protože to musí být náramná bašta! :-p Ukládám a jakmile realizuji, fotku přiložím, slibuji...;-)

Tématické fráze:
vepřova panenka recepty, vepřová panenka, veprova panenka se slaninou, vepřová panenka s rýží, panenka v anglické slanině, vepřová panenka v anglické slanině na grilu, recepty vepřová panenka, vepřová panenka recept, vepřova panenka výborná, vepřová panenka s anglickou slaninou, recept vepřová panenka, vepřová panenka se slaninou recepty, vepřové na slanine, vepřová panenka recepty s ryzí, vepřové maso na slanině, veprova panenka v anglicke, recepty panenka, vepřovápanenka, recepty z vepřové panenky, panenka v anglické

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř, cukr krystal, hořčice plnotučná, tuk

Přidat fotografie receptu