Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jaroslav Hulka Jaroslav Hulka

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 196 kJ /
1 003 kcal
Bílkoviny2,94 g
Tuky100,50 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji usmažíme cibulku do sklovata, přidáme slaninku a necháme zesklovatět, pak přidáme plátky masa, které osolíme jen svrchu a restujeme 3-4 minutky, poté otočíme a to samé, restujeme 4 minutky. Krok 2: Zalijeme vodou, přidáme papriku, bylinky a masox a vaříme do měkka. Krok 3: Ve smetaně rozpustíme mouku (pozor na hrudky) a povaříme asi 10-15 minut. Dochutíme solí a pepřem, jak kdo má rád.

Zveřejněno 20. 1. 2017

Poznámka autora Jaroslav Hulka

příloha - houskový knedlík nebo vařená rýže

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnXm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky na slanině zahuštěné smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnXm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Kmín nedávám zase já to je jak vepřové na kmíně .

Recept dělám podobně, jen nedávám masox, chuť masoxu nesnáším a jeho přidáváním do jídla vzniká chuť na jedno brdo, kdo umí vařit, masox nepoužívá.
Osmažím cibulku do zlatova, přidám slaninu, zapráším sladkou paprikou, osmahnu a pak maso. Promíchám, posolím, pokmínuju drceným kmínem, opepřím a míchám dokud maso nepustí šťávu. Poté mírně podleju a dusím téměř do měka. Pak popráším moukou (nerozdělávám ve vodě) polohrubou, ta nedělá téměř nikdy hrudky. Když je maso měké, zaliju smetanou (né studenou-má pokojovou teplotu), lehce nechám přejít varem a podávám.
Chuť je výborná, občas obměním houbama, jindy nakrájenými rajčaty či paprikami.

Tématické fráze:
vepřové plátky na slanině, vepřové plátky na slanině, vepřový plátek na šlaniné, veprove platky na minutku, vepřové na slanině, vepřové plátky se smetanou, veprove platky na minutky, veprove maso na slanine, vepřové plátky minutka, pikantní vepřová krkovice, vepřové na slanině se smetanou, veprovy platek se smetanou, veprove platky na slanine-recept, platek na slanine, vepřové kousky na slanině, vepřové plátky na na smetaně s rýží, recepty vepřové plátky na slanině, vepřová minutka se smetanou, vepřové plátky na minutku recept, vepřový plátek na minutku

Suroviny:
maso vepřové, olej, cibule, slanina, paprika sušená sladká, bylinky, smetana, mouka hladká, masox hovězí, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu