Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené zelí s kabanosem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hambrtka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: Dvě (nezbude)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 626 kJ /
1 584 kcal
Bílkoviny77,25 g
Tuky127,50 g
Vláknina2,53 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 5,45 g
Sůl13,25 g
Sacharidy30,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze zelí slijeme téměř všechen lák, vyklopíme do pánve a chvilku podusíme s grilovacím kořením a cukrem. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme kabanos. Krok 2: Do pekáčku rozprostřeme polovinu podušeného zelí, na něj narovnáme kabanos a zakryjeme ho zbývající polovinou. Krok 3: Vše polijeme smetanou a dáme do trouby zapéci na 20 minut. Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 23. 1. 2017

Poznámka autorky hambrtka

Recept mám z kuchařky mé mamky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené zelí s kabanosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v655

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené zelí s kabanosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v655

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

jednoduché a rýchle. Dali sme si len s chlebom a nebolo to zlé. ;-):yes:

Dobrý kabanos se nechá sehnat u menšího řezníka který si dělá vše sám a ne že jen preprodava. :-)

V dřívějších dobách se peklo zelí v pekáči, na zelí se vyskládaly domácí klobásy a podávalo se s hrachem, nebo bramborama. Nám to moc chutná, někdy rozložím kysané zelí do pekáčku a navrch naskládám jitrnice a společně zapeču, taky moc dobré<3
Recept fajn, jen kde lze vzít kvalitní kabanos (leda vyrobit):yes:

Dobrý kabanos se nechá sehnat u menšího řezníka který si dělá vše sám a ne že jen preprodava. :-)

magdalenka: já jsem měla kysané, myslím že do sladko kyselého stačí dát min cukru.

Zobrazit starší odpověď

To vůbec nezní špatně. Kdyby byl nějaký kvalitní kabanos, nepohrdnul bych:-8

Tématické fráze:
zapečené zelí, zapeceny kabanos, kabanos v zelí, zapečené špekáčky v zelí, sladkokyselé zelí s kabanosem, recept kabanos a vařený hrách, knedlik zeli kabanos, zapečené zelí, kabanos s kysaným zelím, zapekane zelí, pekinské karbenátky, utopenci z kabanosu

Suroviny:
zelí, kabanos, koření grilovací, cukr, smetana 12%

Přidat fotografie receptu