Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žravá buchta

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

milluskaH

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 30/35

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 725 kJ /
3 997 kcal
Bílkoviny65,49 g
Tuky233,78 g
Vláknina14,20 g
Cholesterol 714 mg
Sodík 494 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy400,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr s vejci šleháme do pěny.
Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva.
Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu. Krok 2: Zapneme troubu na 170 stupňů.
Plech vymastíme sádlem a posypeme polohrubou moukou - nebo může být i pečící papír.
Připravené těsto vylijeme na plech a dáme ho péci.
Pečeme asi 25/30 min. Hlídáme, zda je upečené, zkoušíme špejlí. Krok 3: Upečené těsto můžeme posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládou, posypat kokosem nebo ořechy. Jak to máte rádi.

Zveřejněno 23. 1. 2017

Poznámka autorky milluskaH

Nám to ke kávičce moc chutná. Je to rychlé, laciné a jednoduché pečení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žravá buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DKrK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žravá buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DKrK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tak včera jsem se konečně dokopala k tomu zkusit ji také. Velmi dobrá. Krásně nadýchaná, kašlu na perník a už jedině tuto. Ta je opravdu žravá. :-)

kaprik1991: Ďakujem moc-potešila ste ma :-) :-K:-K:-K

Luxusní rychlovka! :yes:

Před chvílí jsem dopekla a taky otestovala. Jsou moc dobré.:-p

Výborná,rychle hotová a rychle sežraná.:-p Už pečeme pravidelně. Hned se zařadila mezi oblíbené.:yes:

Takže moji milí,zítra tu žravou buchtu upeču.:-K:yes:

Věra: Napíšete mi prosím jaká byla? Děkuji moc.:-K

Přeji hezký večer
-moja stará mama na Slovensku pred veľa rokmi ma to naučila tak jak som to napísala.
No čo ,človek sa celý život učí nie? :-K:-D

milluskaH:
Máte pravdu, obecně to platí :-)
Suroviny na štědrovku nechávám přes noc na kuch. lince :yes:
Ale např. do křehkých těst strouhám studený, ba i zmrzlý, tuk :yes:
Ale např. do chlebíčků (biskupský, ovocný) liji rozpuštěné máslo:yes:
Ale např. jsou i tací, kteří do klasického lineckého zapracují povolené (rozpuštěné) máslo a jsou spokojeni s výsledkem...
Děkuji za odpověď :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Recept vypadá dobře, jen mě zarazilo - nakonec prášek do pečiva. Ten odjakživa přidávám do mouk, lépe se rozmíchá. Do mouky dávám taky kakao. Je to jednodušší, nepráší tolik a vše použiju najednou. :-p

sikulka7: ...ja to tiez tak robim, prasok do peciva rozmiesavam do muky, vraj kolac lepsie narastie...:-8

Tématické fráze:
buchta panda, buchta s vejci, buchta z marmelády, žravá bucta, žravá buchta na plech, recept na zravou buchtu, trio zrava buchta, dobrá a rychlá buchta např perník, lacina buchta na plech, recept na buchtu panda, laciná buchta, marmeláda buchta, zravabuchta, slovenské recepty na buchty, slovenske buchty recept, buchta ze staré marnelady, panda řezy, buchta marmeláda, nadýchaná buchta s džemem polita čokoládou, buchta

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, mléko, olej, kakao, cukr vanilkový, prášek do pečiva, marmeláda

Přidat fotografie receptu