Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopené řízky

Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky, které se po usmažení dopékají v troubě, zalité vývarem. Díky tomu jsou krásně měkkoučké a šťavnaté.

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie121 kJ /
29 kcal
Bílkoviny1,36 g
Tuky2,00 g
Vláknina0,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy1,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naruby (strouhanka, vajíčko, mouka) a osmažíme je na oleji. Hned je dáme na pekáček, zalijeme vývarem z bujónu, na každý řízek dáme plátek anglické slaniny a plátek másla. Krok 2: Pečeme asi 30-40 minut, až řízky natáhnou vývar, ale ten i pak na pekáčku zůstane. Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáčku, přikryjeme alobalem a necháme chvíli dojít. Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající.

Zveřejněno 7. 6. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept mám od dcery svého přítele. Když jsem je poprvé jedla, byla jsem překvapená jejich měkkostí, protože klasické řízky, ať děláte sebepomaleji, nikdy tak měkké nejsou, jako tyhle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopené řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Nr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopené řízky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5Nr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Tak buď máslo nebo slaninu ale cpat tam oba typy tuků nemá smysl.

Chybí už snad jen broskev a Babica... Na toto přesně sedí výraz Romana Vaňka "šmakuláda". Lidová "tvořivost" nemá hranic, stejně tak jako lidská blbost... Bóže nebeskej, to snad není možný, že někdo spatlá takovej blaf a ještě to natáčí a chlubí se s tím... a ještě neuvěřitelnější, že ho někdo následuje a spatlá to taky...

Chybí v návodu teplota trouba a pak ten bujon, no nevím.... To bude šmakuláda. :-O

Máčet řízky v Masoxu mi přijde jako naprostá zhůvěřilost. :-O

Pavla: asi to nemusí být zrovna Masox co takhle opravdický vývar? Zaujalo mě to - zkusím to s hovězím.


Jana Remkova:

Zobrazit starší odpověď

Vážené dámy, ta strouhanka se vklepe do řízku a pak se obalí ve vajíčku a v mouce. Lépe při dušení nasaje štávu. Dobrou chuť. :-K

Marie Švarcová 13. 2. 2017 19:50
:yes::yes: dělala je kamarádka a moc nám chutnaly <3

Marie Švarcová : i nám:-8

Zobrazit starší odpověď

Eva: Nebyly slané, ale nemusíš je solit, pokud solíte málo, jak radí tejaja;-)

Eva: Ak môžem poradiť, nesoľte rezne a je to. Je tam slanina, slaný vývar, a bude vám to stačiť.;-)

Nejsou ty řízky pak moc slané? Nejprve se solí a pak se pečou :-?ve slaném vývaru. Chci je zkusit.

Tyhle řízky popisoval kdysi v TV reřisér Zdeněk Ttroška. Od té dávné doby bývají pravidelně v našem jídelníčku.:-8

nany: Zdeněk Troška přelíval obrácené řízky Moravankou. Zkusila jsem to a byly úžasné.

meryl:je to hrůza, máš pravdu;-(

Karel: Fantazii se rozhodně meze neklasou :-D. Jsem ráda, že chutnalo:-)

Dnes jsem to dělal (27.11)celkem podle postupu.Použil jsem jen dva řízky.Obrácené obalování mi dalo zabrat,hlavně přechod z vajíčka do mouky byla pro mě pěkná patlanice.Masoxový podklad jsem vylepšil asi čtyřmi lžícemi vařeného kysaného zelí se zbytkem jelitka.Nálen jsem vlil do skleněného pekáče na kuře a bez víka jsem to s anglickou a máslem pekl podle návodu.Dojít jsem to nechal v pánvi ve které jsem je smažil,kdy jsem zbylý olej vylil a pánev vytřel ubrouskem.Bez alobalu,přikryté poklicí jsem pánev z řízky šoupl do vypnuté teplé trouby.Na 1 porci mi stačilo půl řízku a brambory jsem si polil tím výpekem (nálevem)ve kterém byly při pečení řízky dopolovic namočeny.Zelí tomu dalo šmrnc a po jelítku jsem ani stopy nenašel.Manželce jsem dal druhou půlku a chválila to.Utopené řízky recept TopR

imriska:;-)

už jsem na tento recept zapoměla..ale je to moc dobré

meryl: No jo, hrůůza!:-D

Strašné, usmažit, potopit do masoxu, nahoru slanina a máslo, úděsné, čím se lidé živí:-((:-((

meryl: Když je to úděsné, tak to nevař. Nikdo tě k tomu přece nenutí. :-p

Zobrazit starší odpověď

edita homolova 20. 10. 2015 10:12
robila som ich a boli fantastické aj susedkám velmi chutili ,ale chcela by som sa opýtať dalo by sa takto aj zo zajačiny spraviť dakujem ak niekto odpovie

Jaroslava:;-)

Jaroslava 17. 10. 2015 10:34
Dnes sem si dělala řizky na ruby a byli vynikajici,alespon zase neco noveho na jidelničku:yes:

kateřina 9. 6. 2015 16:40
Znám to jako řízky na rubi, jen ještě na každý řízek dám cibuli nakrájenou na kolečka. Je to lahůdka.

isindy: díky moc a díky 2x i za krásné fotky.;-)

Jani, díky za dnešní výborný oběd :yes:, pochutnali jsme si, jistě budu dělat častěji ;-):-p
posílám obrázky a bod:yes:+

Maruško, děkuji za foto i za vyzkoušení. Jsem ráda, že chutnalo;-)

Jani, řízky byly výborné, jen už jsem nedávala anglickou a obalila jen ve strouhance a vajíčku, mouku jsem vynechala. Se zbylou šťávou jsem rozšťouchala brambory:-p.Dovolila jsem si přidat fotečku:-)

No, abych řekla pravdu, tak přemýšlím, jak je ohlídám po usmažení na pánvi aby se nepřestěhovaly místo do pekáčku někam úplně jinam.:-))

Midla Výhoda těch řízků je, že jsou šťavnaté a měkoučké, no, vynikající a člověk u toho nemusí stát a hlídat je na pánvi;-)

To jsem ráda, že tohle tady vyplavalo, to neznám a někdy zkusím.

mňam, to bude určite dobrota:-p ihneď idem vyskušať recept:yes: verim, že bude vyborný:yes::-p posielam bod:-K

thomassinno to každopádně je!;-)

Tématické fráze:
veprove rizky mekoucke, utopený řízek, rizky v masoxu, řízky, recepty na řízky, řízky naruby, mokre řizky, řízek na ruby postup, řízky recepty, aby byly řízky měkké, recepty řízky, řízky recept, řízky na masoxu, řízky v bujónu, luxusní řízky, postup obalování řízků, mekoucke rizky, utopený řízek recept, utopené kotlety, řízek v masoxu

Suroviny:
krkovice vepřová, bujón, voda, strouhanka, vejce, mouka hladká, sůl, olej, slanina anglická, máslo

Přidat fotografie receptu