Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory Hasselback

Brambory mají v kuchyni spoustu rozličných použití, ať už jako příloha, nebo jako samostatný chod. Brambory naříznuté na lístky, potřené sádlem, které jsou pouze osolené a opepřené, chutnají opravdu skvěle.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pěkné neloupané brambory dobře umyjeme, nejlépe to jde kartáčkem. Krok 2: Ostrým nožem brambory svisle nakrájíme na tenounké plátky, nedořízneme až k podložce - můžeme si pomoci položením brambory mezi dvě čínské hůlky, zabrání nechtěnému překrojení brambory. Krok 3: Jednotlivé brambory dobře potřeme rozpuštěným sádlem, snažíme se potřít i mezi nakrájenými "lístky". Krok 4: Posypeme pepřem, solí a vložíme péct do předem vyhřáté trouby. Krok 5: Pečeme při 190°C přibližně 60-70 minut, během pečení ještě potřeme sádlem. Upečené ihned podáváme.

TIP: Jak udělat pečené brambory v troubě?

Zveřejněno 4. 2. 2017

Poznámka autorky cathleen

Inspirace z fresh.iprima.cz, kde brambory potírali husím sádlem - my měli klasické vepřové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory Hasselback

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoyD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory Hasselback

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoyD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

vámoši tomáš 28. 9. 2017 10:18
Určite vyskúšám.

vámoši tomáš: doufám, že budou chutnat ;-)

cathleen: Ghí se přepalovat nebude

:yes::yes::yes:

Jsem"bramborová":-QS kyškou,nebo s kefírem a byla bych spokojený človíček:-8:-K

Milada V. 6. 2. 2017 12:31
BRAMBŮRKY VYPADAJÍ NÁRAMNĚ "JEDLE", těm se prostě NEDÁ ODOLAT, už je jdu dělat!
:-) :yes: :yes: :yes:

:yes::-)

Musím vyzkoušet. Ještě tam mám zbytek husího sádla. Díky za inspiraci :yes:

Klivan: brambory musí být ve velice dobré kondičce :-8 z mírně seschlých, jako bývají koncem zimy, to určitě nebude to pravé;-)

Přepuštěné máslo by vadit nemělo, snese vysoké teploty ;-)

zizala: díky <3

:yes:

Wow <3 mohu použít místo sádla máslo?

Těší mě, že se vám brambory líbí :-K i u nás se snědly jen tak, byly vynikající:yes:

Zobrazit starší odpověď

<3:yes:

Zlaté brambůrky, tak ty bych jedla jen tak:-K bez dalších dobrot.<3

Jo, s husím sádlem to bude lahoda nevýslovná <3:yes:

:-K:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
pecene brambory, pecené brambory recept, recept na pečené brambory, recepty pečene brambory, pečené brambory na másle, brambory haselback, haselback brambory, pečená brambora, pečené neloupané brambory, brambory recepty, recepty na pečené brambory, recepty z brambor, pečený brambor, neloupane brambory, brambory pečené, fresh recepty, iprima fresh recepty, iprima fresh, iprima fresh - recepty, pecena narezana brambora

Suroviny:
brambory, sádlo, pepř mletý, sůl hrubá

Přidat fotografie receptu