Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sýr s Tescomou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Porce: cca 20 dag syra

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 732 kJ /
653 kcal
Bílkoviny33,00 g
Tuky37,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy47,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mlieko zohrejeme na 90°C a odstavíme. Vmiešame šťavu alebo ocot, premiešame a zakryté necháme 30 min odpočívať. Krok 2: Ak chceme syr ochutený, vmiešame prísady a všetko precedíme cez gázu. Syrovátku zachytíme a buď vypijeme alebo použijeme do chleba, alebo iných slaných jedál (ja som ňou zahusťovala prívarok). Krok 3: Cedidlo z prístroja Tescoma vyložíme priloženým plátnom, vložíme do dózy a premiestnime tam syrovinu. Zaťažíme lisovacím kotúčom a dózu zavrieme. Krok 4: Lisujeme najlepšie v chladničke, podľa toho, aký tvrdý syr chceme. Čím dlhšie, tým pevnejší je syr.
Potom syr vyberieme.

Zveřejněno 4. 2. 2017

Poznámka autorky tejaja

Syr som pripravovala vo výrobku Tescomy : https://eshop.tescoma.sk/suprava-na-pripravu-cerst...

Po prvom použití som recept pri výrobku upravila tak, aby bol vyhovujúcejší. Znížila som množstvo mlieka na uvedené množstvo syridla.

Vyskúšala som aj so šťavou aj s octom, viac sa mi osvedčila šťava, lepšie vyzrážala mlieko.,

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sýr s Tescomou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QrB0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sýr s Tescomou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QrB0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-O Zajímavé udělátko, ale vhodnější bude asi na výrobu tvrdého tvarohu než měkkého.
;-) Pro toho, kdo udělátko nemá, bude na výrobu měkkého tvarohu stačit jakýkoliv cedník - vyložit pláténkem, vlít sýřeninu, nechat vykapat a potom pláténko nad hmotou zatočit a postupně přitahovat.

Nadja: Práve, že nie. Syr sa dá pekne natierať, pozri obrázok. Je na tebe, ako dlho to tam necháš. Minule som nechala 24 hod, zabudla som...a aj tam sa pekne natieral.;-) Samozrejme, kľudne vystačíš s cedníkom, ak chceš. Neviem, či je správne pomenovať to syrom, asi nie, ale tvaroh to nie je. Ja som sa len chcela podeliť s niečím novým, čo mám. :-(

Tématické fráze:
domácí sýr tescoma, tescoma recept na syr, tescoma domací sýr, tescoma sýr, výroba domácího sýra tescoma, recept na sýr tescoma, domácí sýr recept, tescoma recepty, tescoma recept sýr, domaci syr, tescoma domaci syr recept, domaci lucina tescoma, sýr tescoma recepty, ochucení domácího sýra, domácí sýr recept tescoma, sýr tescoma recept, recept syr tescoma, domácí výroba sýrů s octem, tecoma recepty sýr, výroba měkkého domácího sýra

Suroviny:
mléko plnotučné, šťáva citronová,

Přidat fotografie receptu