Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Židovský řízek

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Tento známý recept mi posloužil pouze jako záminka k propagaci strouhanky PANKO a její uvedení v širší známost. Kdo nezkusí k obalovaní PANKO, tak neuvěří, až jak dokáže být strouhanka chrumkavá… Krok 2: Maso očistíme od povrchového šlachového vaziva a případně zlehka egalizujeme dlaní nebo paličkou na maso.
Maso potřeme česnekem, zakápneme „kyselinou“, vetřeme do něj olej a uložíme v chladu do druhého dne. Krok 3: Maso osolíme a obalíme v trojobalu. PANKO přitlačíme.
Smažíme do okamžiku, jen co strouhanka zezlátne. Krok 4: Obvykle se podává s různě upravenými brambory a zeleninovými či míchanými saláty. Krok 5: Poznámka:
Maso vybíráme spíše odleželé a pokud možno „mramorované“ tukem.
Česnek protlačíme lisem a utřeme bez soli nebo jen se špetkou soli. K marinování masa lze použít i jogurt, což ale odporuje ortodoxní židovské kuchyni.
Pokud byla marináda ve správném množství, není pak maso před obalováním nutné otírat.
Řízky smažíme rychle, ne však na plném plameni a stejně jako u vídeňské roštěné i u této minutky platí, že méně je někdy více.
Aby maso smažením neztvrdlo, můžete obalit a smažit maso přímo z lednice nebo použít silnější plátky masa nebo oba způsoby zkombinovat.

Zveřejněno 5. 2. 2017

Poznámka autora casino

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Židovský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZENw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Židovský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZENw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

casino: sice jsem neuvařila, ale určitě by mi chutnalo, jen nevím, zda by mi sousto v puse nezhořklo při pohledu na cenu Panka (65 Kč za 300 g).;-)
Před pár týdny jsem se setkala s výrazem PANKO strouhanka. Tak jsem trochu googlila:
https://www.susi.cz/vyrobek/daruma-panko-strouhank...
Mimo jiné se zde píše: :-O Existují dva typy panka. První „Panko" se vyrábí ze střídky listového chleba a má velmi křupavou strukturu. Druhý typ se nazývá „Tan Panko" a vyrábí se z celého bochníku včetně kůrky.
Jen teď zase nevím, co je listový chleba - a strejda google neporadil. ;-(

casino: Nezní to logicky, ale já mám zkušenost, že čerstvé strouhanky nasávají při smažení tuk mnohem více. Jinak je to tak, jak píšete, chrumkavé obaly jsou sice velmi chutné, ale nikoliv pro žlučníkáře a další dietáře.:no:

Zobrazit 5 starších odpovědí

4 rezne z nízkej roštenky som odblanila, jemne naklepala , potom poliala, kyselinou, keďže ste nenapísali akou, použila som sírovú a rezne zmizli :-((:-(( . Prečo:-?:-?:-?:-?

TOPky mají jedno nesporné plus, či palec hore chcete-li :yes: a to, že pokud při psaní komentáře najedete kurzorem na smajlíka, tak gramotný jedinec vidí, co který smajlík symbolizuje:yes::yes::yes: Ne všude tomu tak je: např. na LABU se vedla debata, zda zelený smilník s hubou od ucha k uchu znamená:
a) pisatele rozesmátého až tak, že mu smíchy zaskočilo a pro nedostatek kyslíku se poněkud nezvykle vybarvil...
b) pisatel se rozčílil až tak, že se poněkud nezvykle vybarvil a vzteky zezelenal...
No a cecilka: si patrně nepřečetla na co kliká, že :-);-):-D
***
cecilka:
Slůvko "zakápneme" je terminus technicus;-) a v žádném případě neznamená "...potom poliala, kyselinou, keďže ste nenapísali akou, použila som sírovú..." A i kdybyste nečetla SUROVINY a zakápla koncentrovaným utrejchem (čili 98% H2SO4) tak flákota nanejvýš na povrchu zlehoučka zčerná, ale avšak nikam nezdrhne:-! Nejsem přece Viktor Čistič, že :-D byť se leckdy, co se množství jídla dotejká, jako kyselina chovám :-D
Dámy díky:-K už dlouho jsem se tak nepobavil :-D:-D:-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
panko strouhanka, co je pánko strouhanka, pánko strouhanka recept, co je to panko strouhanka, panko, strouhánka panko, panco strouhanka, pankostrouhanka, židovské řizky, co to je pánko strouhanka, zidovska rostena, recept na panko strouhanku, recept na pánko strouhanka, co pouzit misto strouhanky, co je pankostrouhanka, panko strouhanky, banko strouhanka, panco je panko strouhanka, recepty s panko strouhankou, co znamena obraceny smajlik

Suroviny:
roštěnec nízký, česnek, ocet, olej, sůl, mouka, vejce,

Přidat fotografie receptu