Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kardinálův řez II.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 541 kJ /
1 802 kcal
Bílkoviny44,30 g
Tuky109,19 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 510 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy160,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení (po délce na rubu si vyznačíme čáry na dva pruhy po 7 čarách s mezerami od sebe vzdálenými cca 1,5 cm na šířku prstu nebo papír na pečení po délce poskládáme do harmoniky, aby se proužky zvýraznily). Krok 2: Vyšleháme bílky se solí do pěny, přidáme cukr a ušleháme hustý pevný sníh. V druhé míse vyšleháme vejce, žloutky a cukr do husté bílé pěny a lehce vmícháme mouku.
Pomocí cukrářských sáčků (nejlépe na jedno použití) nastříkáme nejprve první 4 pruhy bílkovým sněhem - sníh, mezera, sníh, mezera, sníh, mezera, sníh. Použijeme druhý sáček na piškotové těsto, které nastříkáme do 3 vzniklých mezer. Vynecháme 2 mezery a nastříkáme stejným způsobem druhý pruh. Spotřebujeme všechno těsto. Krok 3: Pečeme dorůžova v troubě předem vyhřáté na 170° C cca 12-15 minut. Necháme úplně vychladnout, sloupneme papír a 1 pruh (ten hezčí) opatrně obrátíme spodkem vzhůru. Oba takto položené pruhy potřeme rybízovou marmeládou, na spodní díl navrstvíme učlehanou šlehačku a vrchní díl na ni přiklopíme. Velmi jemně pocukrujeme, necháme v chladu asi půl hodiny a nakrájíme voubkovým nožem napříč na řezy.
V chladničce vydrží v uchovávací nádobě 3-4 dny.
Podle receptu v Rakousku se používá místo bílé šlehačka pařížská.

Zveřejněno 5. 2. 2017

Poznámka autorky Marie Svarcova

Vím, že tu podobné recepty jsou, je možné tento smazat, ale možná se můj postup někomu hodí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kardinálův řez II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWNP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kardinálův řez II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jWNP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Kardinálske rezy sú u nás (s Marlenkou) TOP. Mám trochu iný recept, ale tvoj som si tiež uložila. :-K

magdalenka: díky :-K, je těch receptů určitě hodně, každá rodina má vlastní a oblíbené a je to tak správné <3

Úžasné!:-K:yes:

Jana Remkova: :-K moc děkuji

Pěkné..:yes::yes::-)

mika59: :-K děkuji , je to snadné i když to vypadá složitě

Tématické fráze:
kardináluv řez, kardinálové řezy, rezy kardinal, šlehačkové řezy kardinál videorecept, šlehačkové řezy kardinál, kardinálovy řezy recept, recept na kardinálové řezy, kardinálovy řezy, kardinál řezy, řez kardinál, řez kardinál - recept, recept na kardinálův řez, kardinal řež, kardinálův řez recept, recepty rezy kardinal, lehké kardinálovy řezy, kardinálův řez recepty, recept na kardinálovy řezy, kardinálové řezy recept, recept na řezy kardinál

Suroviny:
bílek, cukr krupice, sůl, vejce, žloutek, cukr krupice, džem rybízová, smetana ke šlehání, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu