Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie809 kJ /
193 kcal
Bílkoviny9,84 g
Tuky14,76 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 363 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy5,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a necháme 10 minut odpočinout. Krok 2: Česnek nastrouháme najemno. Krok 3: Strouhanku promícháme s česnekem a sýrem. Řízky klasicky obalíme v mouce, vejcích a ochucené strouhance. Krok 4: Smažíme v rozehřátém tuku pozvolna z obou stran. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme s vařenými brambory nebo kaší.

Zveřejněno 8. 2. 2017

Poznámka autorky mika59

Řízky jsou díky hořčici křehké a vonící po česneku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JkxP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JkxP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-)<3:yes: dobrá kombinace a jako vždy nádhera :-K

Určitě budou výborné. Já dělávám potřené Majolkou®.

Milada V. 11. 2. 2017 12:02
Výborné řízečky! Dělám je podobně, jen nedávám strouhaný sýr - příště přidám. Je to SUPER NÁPAD! :-) :yes: :yes: :yes:
Můj postup: maso naklepu, osolím, z jedné strany potřu plnotučnou hořčicí, řízky skládám na sebe do hlubší mísy. Když mě netlačí čas, tak je nechám přes noc v lednici přikryté potravinářskou fólií. Před smažením je klasicky obalím v mouce, ve vejcích, do kterých přidávám pár stroužků lisovaného česneku a ve strouhance smíchané s mletými kukuřičnými lupínky. Smažím z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku (sádlo + olej, nebo jen v sádle) a dopékám na plechu s pečicím papírem v troubě už na sucho. Výhodou je, že si řízky mohu předsmažit na pánvi a dopéct až když přijdou hosté nebo až se sejde rodina.

Takto budu dělat poprvé,:yes:

:-K:-* mňam, miluji tyto řízečky Miládko

ty Vaše pochoutky ani nestačím vařit:-p:-K:yes::yes::yes:

Elina: Díky Eli..;-):-K;-)

Tématické fráze:
řízek s česnekem a hořčicí, rizky s cesnekem a horcici, řízky potřené hořčicí, domácí kuřecí rizecky v hořčicne marinade, kuřecí řízky s hořčicí, řízky s hořčicí, řízky obalené v hořčici, kuřecí maso obalené v hořčici, kuřecí řízky v hořčici, kuřecí řízečky v marinádě s Majolkou®, top recepty kureci rizek s horcici, recepty řízek s hořčicí a česnekem, řízek česnek, rizky na sucho smažení, kuřeci stehenní řízek co vařit?, studentský řízek v těstíčku s horcici, smažený řízek s česnekem a hořčicí, horcicove řizky, kureci rizky cesnekove, rizky v parmezanu

Suroviny:
řízky stehenní, hořčice, česnek, parmazán, vejce, strouhanka, mouka hladká, sůl, pepř, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu