Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené bramborové křupánky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 961 kJ /
469 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky0,60 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,04 g
Sůl20,00 g
Sacharidy97,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 180°C).
Do hrnce dáme brambory, zalijeme vodou, aby byly celé ponořené, osolíme a přivedeme k varu.
Brambory vaříme tak dlouho, až se dají lehce propíchnout vidličkou (nemají být ale uplně vařené). Krok 2: Vodu slijeme a brambory dáme na papírovou utěrku okapat.
Textilní utěrku složíme na čtvrtiny, položíme na ní brambor a dnem sklenice jí rozmáčkneme asi na půl palce. Postupně tak rozmáčkneme všechny brambory. Pokud se nám některý trochu rozpadl, tak ho na plechu stiskem zformujeme, aby se spojil. Krok 3: Na plech dáme pečící papír, který postříkáme olejem.
Brambory položíme vrchní rozmáčknutou slupkou na pečící papír, povrch pokapeme olejem, posypeme mořskou solí a plech vložíme do předehřáté trouby.
Po dvaceti minutách opatrně brambory obrátíme (nejlépe obracečkou), pokapeme olejem, posypeme tymiánem a dopečeme je.
Doba pečení závisí na tom, jak vaše trouba peče, ale dalších 20 minut by mělo stačit.
Brambory by měly mít okraje zlatohnědé. Krok 4: Bramborové křupánky podáváme horké s tvarohovým dipem nebo jen tak se salátem.

Zveřejněno 12. 2. 2017

Poznámka autorky radiator

Popis receptu je sice dlouhý, ale je jednoduchý.

Odkaz na budapešťskou pomazánku, která je k bramborovým křupánkům moc dobrá:

https://www.toprecepty.cz/recept/51632-budapestska...

Křupánky jsou chutné také s tvarohem, ochuceným uzeným lososem. Plátky uzeného lososa nakrájíte kostičky, tvaroh osolíte, přidáte kopr, kostičky lososa a promícháte. Můžete zkusit lososovou drť ve skleničce, pak už tvaroh ale nesolíme, protože drť je dost slaná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené bramborové křupánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Op0L

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené bramborové křupánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Op0L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Zemiacik bol vyborny,mohla som ho dlhsie piect,ale hlad je hlad.Pochutila som si,a budem robievat urcite casto.:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Delam stejne, akorat misto do trouby je opekam na panvicce v oleji. Potom zasypu sekanou petrzelkou, nebo listky koriandru.

Takhle upravované brambory jsem poprvé viděla před pár lety v pořadu Emanuela Ridiho, a když jsem je dělala já, dala jsem na některé Nivu, nebo tvrdý strouhaný sýr:-p já je "rozšlápla" mačkadlem na brambory:-)

Známý recept:-D

Já to znám jako rozšlápnuté brambory ;-):yes:

Děvčata, až když jsem recept přidala, tak jsem si všimla, že jich po straně vyskočilo několik:-O Chtěla jsem recept smazat, ale pak jsem si řekla, že když už jsem si s ním dala práci, tak jistě nebude na škodu si tento jednoduchý a chutný recept připomenout;-)

magdalenka:
A znamená to snad, že byť se mi rcp líbí, jsem nenormální?:-)
No jo, asi jo, ale co už včíííl, že?;-(:-D

radiator:
A vo vo vo vo tom to je: "...když už jsem si s ním dala práci,...";-(:-D

Zobrazit 3 starší odpovědi

Aj ja som tieto zemiaky pridala ako recept...proste sú skvelé. Keď neviem, čo na večeru, tak prichádza na ne rad. S kyslou kapustou, alebo jogurtovo cesnakovým dipom.

Tak to je teda super bramborový receptík;-):-pnikdy jsem to neslyšela,ale máme brambory moc rádi,tak toto vyzkouším a už vím,že tím nic nezkazím a bude super překvapení v podobě večeře;-)díky za nápad;-):yes:

Jsou moc dobré, dělám je docela často, ale říkáme jim " sešlápnuté "
https://www.toprecepty.cz/recept/2864-seslapnute-b...;-):-)

a další vynikající úprava brambor:yes:

Tématické fráze:
pečený bramborák, rozšlápnutý brambor, bramboraky se zelím pečené v troube, pečený bramborák se zelím, pečené bramboráky, rozšlápnutá brambora, bramborove překvapeni, top recepty pečený bramborák na plechu, brambory vařené v mořské soli s dipem, bramborove peceni, peceny brambrak, pečené bramborové kostičky, pečený brambor, bramborak -pečeny, bamborák pečený, vařené brambory pečené v troubě, rozšlápnuté brambory, bramborak pečeny z varenych brambor, bramborak peceny na do plechu, rošláplá brambory

Suroviny:
brambory, sůl, olej olivový, sůl mořská, tymián

Přidat fotografie receptu