Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,04 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 97,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 180°C).
Do hrnce dáme brambory, zalijeme vodou, aby byly celé ponořené, osolíme a přivedeme k varu.
Brambory vaříme tak dlouho, až se dají lehce propíchnout vidličkou (nemají být ale uplně vařené). Krok 2: Vodu slijeme a brambory dáme na papírovou utěrku okapat.
Textilní utěrku složíme na čtvrtiny, položíme na ní brambor a dnem sklenice jí rozmáčkneme asi na půl palce. Postupně tak rozmáčkneme všechny brambory. Pokud se nám některý trochu rozpadl, tak ho na plechu stiskem zformujeme, aby se spojil. Krok 3: Na plech dáme pečící papír, který postříkáme olejem.
Brambory položíme vrchní rozmáčknutou slupkou na pečící papír, povrch pokapeme olejem, posypeme mořskou solí a plech vložíme do předehřáté trouby.
Po dvaceti minutách opatrně brambory obrátíme (nejlépe obracečkou), pokapeme olejem, posypeme tymiánem a dopečeme je.
Doba pečení závisí na tom, jak vaše trouba peče, ale dalších 20 minut by mělo stačit.
Brambory by měly mít okraje zlatohnědé. Krok 4: Bramborové křupánky podáváme horké s tvarohovým dipem nebo jen tak se salátem.
Do hrnce dáme brambory, zalijeme vodou, aby byly celé ponořené, osolíme a přivedeme k varu.
Brambory vaříme tak dlouho, až se dají lehce propíchnout vidličkou (nemají být ale uplně vařené). Krok 2: Vodu slijeme a brambory dáme na papírovou utěrku okapat.
Textilní utěrku složíme na čtvrtiny, položíme na ní brambor a dnem sklenice jí rozmáčkneme asi na půl palce. Postupně tak rozmáčkneme všechny brambory. Pokud se nám některý trochu rozpadl, tak ho na plechu stiskem zformujeme, aby se spojil. Krok 3: Na plech dáme pečící papír, který postříkáme olejem.
Brambory položíme vrchní rozmáčknutou slupkou na pečící papír, povrch pokapeme olejem, posypeme mořskou solí a plech vložíme do předehřáté trouby.
Po dvaceti minutách opatrně brambory obrátíme (nejlépe obracečkou), pokapeme olejem, posypeme tymiánem a dopečeme je.
Doba pečení závisí na tom, jak vaše trouba peče, ale dalších 20 minut by mělo stačit.
Brambory by měly mít okraje zlatohnědé. Krok 4: Bramborové křupánky podáváme horké s tvarohovým dipem nebo jen tak se salátem.
Zveřejněno 12. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené bramborové křupánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Op0L
Moje poznámka
Pečené bramborové křupánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Op0L
Nejnovější recepty
Špagety s čočkovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
"Kulajda" ze zbylé koprovky
Přidáno před 13 hodinami
Slané vaječné řezy
Přidáno před 18 hodinami
Chlebíčky s paštikou z hlívy
Přidáno před 18 hodinami
Falešná vafle
Přidáno před 18 hodinami
Smoothie z řapíkatého celeru a banánu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový dort
kaminky před 2 minutami
Vepřové nudličky s omáčkou
michaelatomastikova999 před 8 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 9 minutami
Čočka na česneku a cibulce
esindler@seznam.cz před 16 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Monkrizova před 27 minutami
Svíčková na smetaně
hawrusak15 před 34 minutami
Extra rychlé lívance
Katulda43 před 1 hodinou
Preferment
Jana2211 před 1 hodinou
Smažený květák
radekfiala před 2 hodinami
Zelný salát s křenovým jogurtem
TondaJ před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečený bramborák,
rozšlápnutý brambor,
bramboraky se zelím pečené v troube,
pečený bramborák se zelím,
pečené bramboráky,
rozšlápnutá brambora,
bramborove překvapeni,
top recepty pečený bramborák na plechu,
brambory vařené v mořské soli s dipem,
bramborove peceni,
peceny brambrak,
pečené bramborové kostičky,
pečený brambor,
bramborak -pečeny,
bamborák pečený,
vařené brambory pečené v troubě,
rozšlápnuté brambory,
bramborak pečeny z varenych brambor,
bramborak peceny na do plechu,
rošláplá brambory
Suroviny:
brambory,
sůl,
olej olivový,
sůl mořská,
tymián
Komentáře (14)