Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,04 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 97,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 180°C).
Do hrnce dáme brambory, zalijeme vodou, aby byly celé ponořené, osolíme a přivedeme k varu.
Brambory vaříme tak dlouho, až se dají lehce propíchnout vidličkou (nemají být ale uplně vařené). Krok 2: Vodu slijeme a brambory dáme na papírovou utěrku okapat.
Textilní utěrku složíme na čtvrtiny, položíme na ní brambor a dnem sklenice jí rozmáčkneme asi na půl palce. Postupně tak rozmáčkneme všechny brambory. Pokud se nám některý trochu rozpadl, tak ho na plechu stiskem zformujeme, aby se spojil. Krok 3: Na plech dáme pečící papír, který postříkáme olejem.
Brambory položíme vrchní rozmáčknutou slupkou na pečící papír, povrch pokapeme olejem, posypeme mořskou solí a plech vložíme do předehřáté trouby.
Po dvaceti minutách opatrně brambory obrátíme (nejlépe obracečkou), pokapeme olejem, posypeme tymiánem a dopečeme je.
Doba pečení závisí na tom, jak vaše trouba peče, ale dalších 20 minut by mělo stačit.
Brambory by měly mít okraje zlatohnědé. Krok 4: Bramborové křupánky podáváme horké s tvarohovým dipem nebo jen tak se salátem.
Do hrnce dáme brambory, zalijeme vodou, aby byly celé ponořené, osolíme a přivedeme k varu.
Brambory vaříme tak dlouho, až se dají lehce propíchnout vidličkou (nemají být ale uplně vařené). Krok 2: Vodu slijeme a brambory dáme na papírovou utěrku okapat.
Textilní utěrku složíme na čtvrtiny, položíme na ní brambor a dnem sklenice jí rozmáčkneme asi na půl palce. Postupně tak rozmáčkneme všechny brambory. Pokud se nám některý trochu rozpadl, tak ho na plechu stiskem zformujeme, aby se spojil. Krok 3: Na plech dáme pečící papír, který postříkáme olejem.
Brambory položíme vrchní rozmáčknutou slupkou na pečící papír, povrch pokapeme olejem, posypeme mořskou solí a plech vložíme do předehřáté trouby.
Po dvaceti minutách opatrně brambory obrátíme (nejlépe obracečkou), pokapeme olejem, posypeme tymiánem a dopečeme je.
Doba pečení závisí na tom, jak vaše trouba peče, ale dalších 20 minut by mělo stačit.
Brambory by měly mít okraje zlatohnědé. Krok 4: Bramborové křupánky podáváme horké s tvarohovým dipem nebo jen tak se salátem.
Zveřejněno 12. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené bramborové křupánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Op0L
Moje poznámka
Pečené bramborové křupánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Op0L
Nejnovější recepty
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 minutami
Vánoční stromečky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 5 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 46 minutami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 3 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 16 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 17 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 17 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 17 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 17 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 18 hodinami
Tématické fráze:
pečený bramborák,
rozšlápnutý brambor,
bramboraky se zelím pečené v troube,
pečený bramborák se zelím,
pečené bramboráky,
rozšlápnutá brambora,
bramborove překvapeni,
top recepty pečený bramborák na plechu,
brambory vařené v mořské soli s dipem,
bramborove peceni,
peceny brambrak,
pečené bramborové kostičky,
pečený brambor,
bramborak -pečeny,
bamborák pečený,
vařené brambory pečené v troubě,
rozšlápnuté brambory,
bramborak pečeny z varenych brambor,
bramborak peceny na do plechu,
rošláplá brambory
Suroviny:
brambory,
sůl,
olej olivový,
sůl mořská,
tymián
Komentáře (14)