Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 630 kJ /
1 345 kcal
Bílkoviny53,45 g
Tuky60,86 g
Vláknina19,35 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 1,63 g
Sůl4,00 g
Sacharidy138,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polovinu brambor nastrouháme na hrubo, druhou polovinu na jemno. Brynzu také nastrouháme a přidáme se všemi zbývajícími surovinami k bramborám. Krok 2: Zamícháme těstíčko a dochutíme. Krok 3: Smažíme na rozehřátém tuku tenčí placky z obou stran do křupava. Hotové odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

Zveřejněno 14. 2. 2017

Poznámka autorky mika59

Cibuli můžete usmažit i čerstvou, ale přidávejte bez tuku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4nyn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4nyn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Bryndza vyjde 4x dráž než tvaroh ze staniolu...
Tak jsem zkusil z obojího:-)
Asi hraje roli tučnost tvarohu, protože když jsem tvarohové těsto pokřtil troškou oleje, tak se méně přichytávalo.
Obecně se z bryndzového smažilo lépe a po lícu (1. strana při smažení) jsem měl bramboráky barvy jako Wienerschnitzell od Figlmullera:yes:
No, nakonec jsem se neudržel a vše spořádal sám, samotinký 8-(
Konečně jsem na část bramboráků zpracoval zbytek višňového džemu s čokoládou (to bylo naposledy, co jsem fantastickou jednodruhovou "marmeládu" podobným způsobem zneuctil už při vaření :-((
A chuť:-?
Pokud bych podával separé, tak jeden nepozná rozdíl:-O
Podáváno vedle sebe, tak z tvarohu je to nepatrně nakyslé (možná by se rozdíl smázl při použití ricotty)
Pokud, jako ve škole, by bryndza dostala 1*, tak tvarohu bych dal jenom 1 :-D:-D:-D
(cibuli jsem nepoužil)

casino: Díky...:-);-)

moc dobré dělám to každý rok .dobrou chut.:yes:

Tento recept dělám a ráda, akorát používám čerstvou smaženou papriku a někdy obměním cuketou, když je sezona<3

Recept sa mi veľmi páči, len mám jednu malú technickú, asi by bol problém nastrúhať bryndzu. Ja by som ju len nadrobila. ;-)

tejaja: Terezko asi ano.;-);-) Já ji měla v kostce a šla nastrouhat, ale to si asi všichni poradí...:-K

Tématické fráze:
brynza recepty, recepty z brynzy, bramboráky recept, brynza recept, bramborák s cibulí, recept na bramboráky, bramboráky, bramborák cibule, bramboráky s cibuli, recepty s brynzou, brynzove recepty, recepty s bryndzou, bramboráčky s brynzou, židovský bramborak, bryndza recepty, bramborak s bryndza, bramborák s cibule, cuketové bramboráky se smazenou cibulkou, bramborak s brybzou, bramboráky se smažili

Suroviny:
brambory, brynza, cibule sušená smažená, vejce, česnek, mouka hladká, strouhanka, mléko, kmín celý, pepř, sůl, majoránka, sádlo

Přidat fotografie receptu