Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda z králičího hřbetu s nádivkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 753 kJ /
2 092 kcal
Bílkoviny68,66 g
Tuky181,24 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 863 mg
Sodík 4,49 g
Sůl11,03 g
Sacharidy42,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme nádivku ze shora uvedených surovin a dáme ji na hodinu vychladit. Maso z králíka trochu naklepeme, osolíme, přidáme trochu sušeného zázvoru a na povrch poklademe anglickou slaninu. Krok 2: Maso potřeme vychlazenou nádivkou a zabalíme do rolády. Roládu dáme do pekáčku na drobně nakrájenou cibuli. Pečeme v rozehřáté troubě nejdříve přikryté druhým pekáčkem. Když je maso téměř měkké, horní pekáč sundáme a dopečeme do červena. Krok 3: Podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 19. 2. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z králičího hřbetu s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ppn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda z králičího hřbetu s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ppn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Nádhera. Recept jako víno. :-K:yes::yes:

Každý ma v kuchyni své " figle" a ví proč. Proto i ta krásná roláda na talíři je toho důkazem. Každopádně bych si moc pochutnal. Jen mi chybí tem králik. Co se týče mých receptů. Jsem na tom, jako řada jiných. Kteří tady nic nepředvedou a jen pořád oponují. Nemám fotoaparát. A asi, jak vidím nejsem sám.:-K
Myslím, že recepty tohoto autora jsou velkým přínosem pro tyto stránky. :yes: Za to dám krk. :-K

cumacekvendelin: tleskám, tleskám...:-D Přesto dotaz zůstává. Když teda autor (nebo vy) víte proč, co kdybyste se o to sladké tajemství s námi tupými podělili?

čumáčku Vendelíne - nevím, proč bych měla mít problém sama se sebou, když jsem se slušně zeptala, proč se ta nádivka, která se tepelně nezpracovává, dává chladit. Protože autorka nereaguje / pod svým nickem /, tak se nedá nic dělat, ono to asi rozumně zdůvodnit nejde, ale já opravdu nevím, jak se propojí chutě sterilovaných žampionů s eidamem a jakýmkoliv salámem, hráškem a syrovými vajičky. Dobře - jak tedy chcete, když mě tady napadáte - takže myslím, že je to nesmysl a jestli ne, tak bych znovu žádala o vysvětlení, ráda se nechám poučit.

Třeba kuchařka ma s tím takovou zkušenost.. Beru to, co tato kuchařka napíše , že ví, co ďělá. Chválím všechny její recepty. Opravdu mají hlavu a patu..:-K:-K:-K:yes:

Proč se musí nádivka hodinu chladit, když se v ní nic tepelně nezpracovává ?

magdalenka: Já myslím, že Iva našla v čumáčkovi sama sebe :-D

Zobrazit 9 starších odpovědí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
kraliči hřbet, roláda z králičího hřbetu, kraliči hrbet recept, recept králičí roláda, králičí hřbet recepty, králičí hřbet roláda, recept na kraliči hřbet, kraličí hrbety recept, roláda z králičího masa, králičí hřbety recepty, roláda z králíka, rolada s kralíčího masa, recepty z králičího hřbetu, bažantí roláda, recepty králičí hřbet, roláda ze hřbetu králíka, hřbet z králika, maso plnene shora ne jako roláda, rolada z hrbetu, recepty na králičí hřbet

Suroviny:
králík, slanina anglická, zázvor sušený, cibule, cibule, uzenina, sýr eidam, žampiony sterilované, vejce, hrášek, kapie

Přidat fotografie receptu