Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ženský rozmar 2

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 224 kJ /
3 639 kcal
Bílkoviny76,47 g
Tuky158,48 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 427 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy470,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút. Krok 2: Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások, múku, zvyšné mlieko, soľ, kôru z citrónu. Dobre premiešame. Krok 3: Cesto vylejeme na pekáč vystlaný pečiacim papierom, prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť minimálne 30 minút. Krok 4: Rúru vyhrejeme na 200°C a cesto pečieme asi 20 min dobleda (sledujeme, skontrolujeme špáradlom stav upečenia). Krok 5: Upečené cesto potrieme džemom, navrstvíme sneh (podľa fotky vidno, že ja som to tentoraz s množstvom marmelády prehnala, dala som 400 g). Môžeme vidličkou spraviť ozdobné vlnky. Dáme naspäť do rúry, ktorú sme vyvetrali na cca 150°C a pečieme, sušíme ešte cca 15 -20 min, kým sneh nezačne chytať farbu. Krok 6: Na sneh vyšľaháme bielky so štipkou soli a 150 - 200 g kryštálového cukru. Niekto sladí menej, ja som dala 200 g.

Zveřejněno 20. 2. 2017

Poznámka autora magdalenka

Recept pochádza z receptov zdedených po mojej mamke. V čase môjho detstva tento jednoduchý a veľmi chutný múčnik bol u nás na stole veľmi často. A tento starý a originálny názov si určite viacerí vybavia v pamäti.

Pridávam ako alternatívu k receptu od cathleen, pridala som do podobných. Odlišuje sa prípravou. Toto cesto je liate a kysne na plechu. Stretla som sa už aj s verziou, kde cesto je robené s práškom do pečiva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ženský rozmar 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWD2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ženský rozmar 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pWD2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Veronika.Hrozna: Veronika, myslím, že žiadny predpis EÚ zdravý ľudský rozum nenašrbí. :-D Lekvár bol, je a zostane, nech si to volá každý ako chce. A keď to bola u nás marmeláda do r. 2005, tak je aj od r. 2005. Všetka, nielen z citrusov. A povidla sú povidla. Šmytec. ;-) A máš úplnú pravdu s tým hrabaním. Aspoň ja súhlasím. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Vladimír 50 22. 2. 2017 14:44
Vyzkoušeli jsme "ženský rozmar 2",jen místo meruňkové marmelády tam máme džem z černého rybízu.Hned jsme těsto namazali teplé,džem se hezky vsákl.Do sněhu 100g cukru stačilo,džem je sladký dost.:-K:-K:-K

casino: K tomu není co dodat ,vzhledem k tomu co jsem si přečetla ,tak už lekvár a povidla nejsou ,nebudou a šmytec. :-D:-D:-D Unie nám je zakázala. Budeme mít nějakou nátierku , to jsou koumáci ! Hlavičky ! Kdyby to nebylo tak pitomý,tak se nad tím usměju,takhle je mi jich jen líto!:-//

Zobrazit 30 starších odpovědí

Tak na tenhle rozmar se chystám pěkně dlouho,o víkendu ho spáchám.:yes:

Kucina: budem rada...

Netušila jsem, že jsi tak krásně rozmarná:-p:-):yes:

maris: to som...:-8

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
zensky rozmar, ženský rozmar recept, koláč ženský rozmar, ženský rozmar koláč, řezy ženský rozmar, recept ženský rozmar, rozmar, suchý dunst, recepty-ženský rozmar, buchta ženský rozmar, recept na ženský rozmar, zenaky rozmar, ženský rozmar moučník, varecha.sk moučníky řezy, kolac rozmar, recept na buchtu ženský rozmar, ženský rozmar buchta, kolač z nazvem zensky rozmar, zensky rozmar s jahodami, rozmar řezy recept

Suroviny:
máslo, žloutek, cukr krystal, droždí čerstvé, mléko, mouka hladká, sůl, kůra citronová, džem meruňkový, bílek, cukr krystal, sůl

Přidat fotografie receptu