Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový koláč s krémem

Dýni využijeme nejen při přípravě slaných pokrmů, ale také při pečení moučníků. Koláč z dýně je krásně vláčný, příjemně sladký a perfektně jej doplní lehký tvarohovo-smetanový krém.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michaela.Koc

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 620 kJ /
6 123 kcal
Bílkoviny136,50 g
Tuky422,30 g
Vláknina57,03 g
Cholesterol 1,40 g
Sodík 905 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy417,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu vymažeme tukem. Včas začneme nahřívat troubu na 160 °C. Dýni oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubo. Krok 2: Žloutky oddělíme a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do hnětací mísy dáme všechny ingredience na těsto, přidáme nastrouhanou dýni a promícháme v robotu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme na 160°C cca 30 minut. Zda je koláč již upečený, vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí být suchá. Pokud se těsto na špejli lepí, přidáme několik minut pečení navíc. Krok 4: Z uvedených ingrediencí uděláme krém. Vychladlý koláč krémem potřeme a povrch lehce posypeme skořicí. Uchováváme v lednici.

TIP: Dýně nasladko - tipy k přípravě

Zveřejněno 22. 2. 2017

Poznámka autorky Michaela.Koc

Dlouho jsem se odhodlávala vyzkoušet dýni ve sladké kuchyni, ale nebyl důvod se bát. Je to opravdu výborný koláč, který voní po perníku, skořici a hřebíčku. Zaručuji Vám, že si každé sousto budete vychutnávat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový koláč s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DKOx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový koláč s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DKOx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Už jsem viděla pár lidiček,že i hokaido loupou ač je to zbytečné,možná to nevědí;-)

Simona Skolakova: Já jsem ji loupala z důvodu zpracování dýně do koláče,protože jsem jí strouhala. Přišlo mi to dobré, kvůli lepšímu strouhání dýně :-)

Navíc asi nejde o hokaido (tam je ta velikost odhadnutelná) - ale když se loupe....?;-) to asi bude jiná:-)

hosta: loupat se asi nemusí,ale jelikož jsem ji nastrouhala,tak je to lepší na zpracování ;-)

Zajimave, rada bych recept zkusila, ale nevim, co je mala dyne. Jsou fakt ruzne velikosti. Lepsi by bylo napsat vahove kolik asi nebo kolik toho nastrouhaneho asi je. Hrnek, hrnek a pul? Nechci pak zbytecne vyhazovat neco nepovedeneho a plytvat surovinami.

Hned to opravím.Díky za upozornění ;-):yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
dýňový koláč, výborný dýňový koláč, sladký dýnový krém, koláče s krémem, mrkvovo dýňový koláč, sladký koláč z dýně hokaido, dýňový koláč hokaido, křehký dýňový koláč s perníkovým kořením, recepty z dýně hokkaido koláč, americký koláč z hokaido, linecký dýňový koláč, dýnový krémem, dýnový americký kolač, koláč s dýně hokaido, dynovy krem sladky, koláč z dýně hokaido, kolac s kremem, dynovy sladky krem, dýňový koláč s medem, dyňový koláč recept

Suroviny:
dýně, mouka hladká, máslo, cukr krystal, ořechy mleté, mléko, prášek do perníku, skořice, koření hřebíček, vejce, sůl, tvaroh měkký, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, máslo, cukr moučkový, tuk

Přidat fotografie receptu