Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Puntíkované malé cheesecaky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 581 kJ /
2 768 kcal
Bílkoviny55,48 g
Tuky192,14 g
Vláknina7,24 g
Cholesterol 623 mg
Sodík 706 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy200,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a vodou. Pomocí lžičky namačkáme na dno tartaletkových košíčků a vytvoříme i okraje. Naplněné košíčky dáme na chvíli do lednice zatuhout. Krok 2: Lučinu (měla jsem doma připravenou vykapanou ze směsi tvarohu, zakysanky a jogurtu) smícháme s cukrem, vanilkovým extraktem (nemáte-li, stačí vanilkový - ne vanilinový! - cukr). Vidličkou vmícháme vejce, mléko a mouku.
Asi dvěma třetinami do roviny naplníme připravené korpusy. Do zbylé náplně vmícháme čokoládu, rozehřátou v misce ve vodní lázni. Krok 3: Pomocí zdobičky na plnění krémem s malým otvorem (nebo mikrotenového sáčku) uděláme do světle naplněných tartaletek tmavé puntíky a celé dáme péci na 160 st. na asi 25 minut. Necháme v troubě vystydnout, než vyndáme z formiček, vychladíme ještě v lednici

Zveřejněno 1. 3. 2017

Poznámka autorky hosta

Můžete samozřejmě připravit v jedné formě (asi z dvojnásobné dávky) - a ani nemusíte dělat okraje :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Puntíkované malé cheesecaky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JkMo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Puntíkované malé cheesecaky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JkMo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Hezké dezertíky:-KJá jsem si myslela,že ty puntíky jsou povidlové,ale suroviny mě přesvědčily,že nee:-DRecept se mi líbí:yes::-8

Moc pěkné <3:yes:

Vypadají moc dobře <3:yes:

Ode me mas bod, protoze sama mam recept od me americke tchyne, kde je Philadelphia cheese, sour cream (zakysanka) a krome vejce (dva bilky a jen jeden zloutek) prave trocha mleka a hladke mouky. Ta hmota je pak krasne jemna, hladka a penova. Ne ten hutny a tvrdy cheesecake. Jen jeste pridava trochu limetove stavy a eventualne i kury.
Ja pecu ve vodni lazni a nechavam vychladnout v zavrene troube.
A i na strankach Starbucks je prakticky totozny. A protoze tu zakladni (a nejdulezitejsi) hmotu delam temer totozne, pridavam fotku. Klidne mohu smaznout.

edit-jen ta voda do zakladu me prekvapila:)

chocolate: jj, proto se také nemá šlehat šlehačem, jen promíchat metličkou, aby nebyl plný vzduchu:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
dort z drcenych sušenek lotus, lotus sušenky náplň do košíčků, cheesecaky, cheesecake z lotus sušenek košíčky, male dezertiky cheesecake, recepty z drcenych sušenek, zákusek z rozdrcených sušenek, top cream košíčky, male dezertiky recepty, zákusek z drcených sušenek, malé cheesecaky, susenky jako ze starbucks, košíčky z rozdrcených sušenek, puntíkovaný dort recept, recepty cheesecaky

Suroviny:
sušenky, máslo, voda, lučina, cukr moučkový, extrakt vanilkový, vejce, mléko, mouka hladká, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu