Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bagety s prodlouženým kynutím

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 581 kJ /
1 812 kcal
Bílkoviny57,80 g
Tuky10,02 g
Vláknina15,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vidličkou ve vodě rozmícháme ten drobek droždí, přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Krok 2: Těsto v míse zakryjeme a necháme kynout v teple asi 4 hodiny. Pak ho uložíme do lednice, kde kyne dalších 12 hodin. Krok 3: Těsto stěrkou vyškrábeme na dobře pomoučený stůl a širší stěrkou ho po délce třikrát přeložíme, asi jako když rolujeme štrůdl – vznikne pěkný balíček. Svrchu ho posypeme moukou, lehce maličko roztlačíme do obdélníku a kartou nakrájíme poměrně úzké dílky – stačí 5 kusů. Krok 4: Každý díl těsta položíme řeznou plochou na moukou posypaný stůl, poprášíme i svrchu a necháme dokynout, než se nahřeje trouba. Po několika minutách bagety uložíme na plech s pečící fólií a přitom je obrátíme (plocha, která ležela na stole bude teď navrchu) a lehce natáhneme. Pracujeme opatrně, abychom z těsta nevymačkali bubliny. Necháme ještě kratičce odpočinout a upečeme. Krok 5: Pečeme v dobře rozpálené troubě (na 250°C), s dlaždicí na roštu a se starým plechem vloženým na dně. I s fólií bagety sešoupneme přímo na dlaždici, do plechu na dně trouby chrstneme asi 100 ml horké vody (pozor na opaření!) a rychle zavřeme.
Po 8 minutách troubu zeslabíme na 200°C, kratičce vyvětráme od páry a asi 12-15 minut dopečeme.

Zveřejněno 11. 3. 2017

Poznámka autorky cathleen

Přesto, že je v těstě tak maličko droždí, jsou bagetky dobře nakynuté a lehounké.

Přesto, že jsou z pouhých 4 surovin a ničím jiným neochucené, jsou výjimečně dobré - díky dlouhé fermentaci. Svrchu křupavá kůrka, uvnitř přirozeně lehce nasládlá střída.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety s prodlouženým kynutím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AEkB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety s prodlouženým kynutím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AEkB

Marie

Komentáře (6)

Zdravím děvčata. Už dlouho pátrám po receptu na bagetky a rohlíčky :-D
Bohužel mi vždy vycházelo pečivo sice dobré, ale pořád podobné slané buchtě.
Tady ten recept jistě vyzkouším, už proto, že tam není mléko a vejce.
Jen se chci zeptat, jakou dlaždici na to mám sehnat ???:-O
Ještě píšete, že je to z 5 surovin, ale já čtu jen 4. Nechybí tam třeba trošku cukru do droždí ??
P.s. 2 g droždí jsem ještě nikdy nedávala, tak uvidím.:-)

FLIPPO: :-) Aj škrob je sacharid, ibaže zložený. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Díky, holky, bagetky jsou obyčejné, ale opravdu výborné:-K

Určitě vyzkouším <3:yes:

Nepochybne skvelé, dlhá doba kysnutia robí divy s pečivom...

Tématické fráze:
recept na bagety a rohliky, kváskové bagety kynuté v lednici, bagety z kvásku, recept těsto na bagety

Suroviny:
mouka hladká, voda, sůl, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu