Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sacher jemný ze strouhanky

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 679 kJ /
2 791 kcal
Bílkoviny70,52 g
Tuky180,96 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 1,29 g
Sůl3,26 g
Sacharidy216,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomalu nad parou rozpustíme čokoládu a přidáme máslo. Vymícháme metličkou a necháme stydnout. Do bílků přidáme špetku soli, ušleháme sníh a nakonec přišleháme pískový cukr. S cukrem šleháme ještě 5 minut! Sníh dáme do lednice.
Odvážíme do mističky prosátou strouhanku, přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva a promícháme. Krok 2: Žloutky dáme do mísy a ručně nebo šlehačem promícháme, přidáme 80 g krystalu, vanilínový cukr a šleháme do běla. Pokud je to husté, přidáme 5 lžic vlažné vody. Metlou dobře prošleháme vystydlou čokoládu s máslem a po lžících za stálého šlehání přidáváme k vyšlehaným žloutkům. Nesmí být horká, ani moc studená z lednice. Nakonec za pomalého šlehání přidáme strouhanku s moukou a práškem do pečiva. Krok 3: Do hotové směsi lehce metlou vmícháme třetinu sněhu a zbylé dvě třetiny sněhu jen stěrkou lehce
promícháme se směsí. Dáme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Krok 4: Pečeme na 200°C cca 10 minut, jak se začne zvedat, teplotu snížíme na 170°C, přidáme horkovzduch a pečeme ještě cca 35 minut. Zkusíme špejlí píchnout do středu dortu a pokud se na špejli nic nenalepí, je hotovo. Vypneme troubu a dort v ní necháme ještě 7 minut dojít, jinak může klesnout. Když se peče s horkovzduchem, tak neklesne.
Vyndáme a necháme zcela vystydnout. Krok 5: Dort dvakrát prokrojíme a naplníme ohřátým meruňkovým džemem.
Polevu dáme, jakou kdo má odzkoušenou.
Podáváme s ušlehanou 33 % šlehačkou v misce, aby si každý přidal dle své chuti. Pro čtyři osoby asi 1/2 litru ušlehané šlehačky.

Zveřejněno 18. 3. 2017

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Těsto je lehounké i když je v něm dost čokolády, není hutné a dort je vynikající.

Kvalita dortu se odvíjí od kvality strouhanky, takže kupovanou z krámu, kde ji dělají i z kyselého chleba, tak tu opravdu ne. Polevu dávám tuto, ale čokoládu do smetany nalámu na dílky, nestrouhám. Dnes jsem dělala ze zbytků umletých polámaných keksů a ubrala trochu cukru na 60 g.

https://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sacher jemný ze strouhanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnGQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sacher jemný ze strouhanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MnGQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

"80 g strouhanky jemné, prosáté (ne z obchodu, ale umleté ze sucharů)"
No, M.J.Sandtnerová a já:-D přidáváme umleté dětské piškoty :yes:

casino: Žádná poleva z toho odvaz neudělá, ale sto lidí, sto chutí. Také nemusím rakouský bramborový salát, ale jsou i jiná gastronomická povyražení, která se v Rakousku rozhodně vyplatí spapat! :-D

Zobrazit 8 starších odpovědí

Ráda peču dorty, vypadá báječně,co nejdřív ho upeču.

Jaromira18: Jestli máš méně sladký meruňkový džem, tak použij ten ! Já mám takový méně sladký od mé dcery, ta ho umí uvařit líp než já a na tento dort vždycky pár džemů dostanu. Ona si vezme " pár kousků" dortu do krabičky na výměnu. :-D:-D:-D Nech ho odležet do druhého dne!<3

Tématické fráze:
recepty ze strouhanky, pečeme ze strouhanky, zbylá strouhanka, piškot že strouhanky, dort z chlebové strouhanky, pečení ze strouhanky, dezert ze strouhanky, moučník ze strouhanky, buchta se strouhankou z rohliku, recept buchta ze strouhanky, buchta se struhankou, buchta ze strouhanky, piškot že strouhaky, piškot se strouhankou, piškot sacher, dezerty že strouhanky, strouhanka recepty, jakou metlou slehat piskot, sacher recept, pokrmy ze strouhanky

Suroviny:
čokoláda, máslo, vejce, cukr krystal, cukr písek, strouhanka, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilinový, džem meruňkový

Přidat fotografie receptu