Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí paličky marinované v podmáslí smažené v troubě

Kuřecí paličky marinované v marinádě z podmáslí jsou velmi šťavnaté a skvěle nasáknou chuť koření. Po marinování je obalíme ve strouhance a pečeme zakryté alobalem v troubě dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby marinování

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 077 kJ /
257 kcal
Bílkoviny13,01 g
Tuky10,01 g
Vláknina6,27 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 403 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy27,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené paličky osolíme a necháme chvíli odpočinout. Kůži sundáme nebo necháme podle naší chuti. Krok 2: Mezitím smícháme podmáslí s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a všemi zbylými surovinami. Krok 3: Paličky namočíme do podmáslí a necháme cca 2 hodiny marinovat. Po marinování připravíme plech s pečicím papírem, nalijeme na něj trochu oleje a rozetřeme. Krok 4: Paličky otřeme od marinády, obalíme ve strouhance a přitlačíme ji na ně. Ukládáme na připravený plech, pokapeme olejem a vkládáme do trouby, vyhřáté na 200 °C. Krok 5: Plech přikryjeme alobalem a pečeme cca 30 minut. Průběžně kontrolujeme. Po půl hodině paličky obrátíme (řídíme se zkušeností se svou troubou) a dopečeme odkryté na barvu.

Zveřejněno 21. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí paličky marinované v podmáslí smažené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DKgY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí paličky marinované v podmáslí smažené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DKgY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

moc dobré, návštěvě chutná <3:yes::yes:

:-)<3:yes: krásný recept i foto :-K

Prosím, co je ajvar, nemohu si vzpomenout? Děkuji.

Uz leta marinuji vse v podmasli,nejradeji saslik na gril. Maso je lahodne a stavnate.Pridavam do podmasli cibuli a kopr - to vam je dobrota ! Vyzkousejte:-8

KUKI1: Určitě ano, měly by být šťavnaté a možná bude stačit kratší doba pečení. Vyzkoušejte ;-)

Vím, že je to již starší recept, ale až nyní na něj došlo:-D. Myslíte, že by šlo takto připravit kuřecí prsní řízky? Jestli budou šťavnaté, jako když se marinují v jogurtě? Děkuji

Chutnalo<3. Dělala jsem to z dvojnásobné a zbyla marináda. Přidala jsem trochu strouhanky a pol mouky a usmažila placičky :-D

Ludmila Keclikova: Moc Vám děkuji....;-):-K

Co jste k tomu jako přílohu? My zkusíme bramborovou kaší. Jdu na to. Jsem zvědavá <3
Včera jsem vaříkal bulgur se sušenými rajčaty a mohli jsme se umlátit. Taková dobrota!:-K

A ty paličky jsou s kůží nebo bez ? Divné , že to nikoho nezajímá...

mika59: Aha. Tak díky za odpověď. Ani jsem nečekal že bude tak rychlá...

Zobrazit starší odpověď

Super :yes:

Tématické fráze:
marinované kuřecí paličky, kuřecí paličky, kuřecí paličky pečené na podmáslí, smažené kure, smažené kuřecí paličky recept, kuřecí v podmáslí, kuře marinované v jogurtu, smažené kuřecí paličky, kuřecí paličky recept, jogurtová marináda na smažené kuřecí paličky, kuřecí paličky v jogurtové marinádě smazene, kuřecí paličky recepty, kureci na podmasli, kuřecí paličky smažené, řízky marinované v podmáslí, kureci stehna marinovana v podmasli, kuřecí paličky pečené v troubě, kuřecí špalíčky na podmáslí, smažené kuřecí paličky v jogurtové marinádě, kuřecí paličky s bulgurem

Suroviny:
paličky kuřecí, podmáslí, hořčice, česnek, koření na kuře, cibule, sůl, pepř mletý, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu