Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový krupicový koláč

Úrodu rybízu můžeme zpracovat různými způsoby. Jedním z nich je jej třeba zapéct do moučníku. Křehké máslové těsto předpečeme a poté jej doplníme náplní z mléka, krupičky a rybízu. Tato kombinace je opravdu osvěžující.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 35 min

85 min (50 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 414 kJ /
3 445 kcal
Bílkoviny87,02 g
Tuky137,44 g
Vláknina38,55 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 969 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy445,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky s kypřicím práškem přidáme změklé máslo, cukr, sůl a vejce. Vypracujeme křehké těsto, zabalíme ho a necháme asi 30 minut odpočívat v chladu. Krok 2: Koláčovou formu vymažeme tukem, na dno vyválíme těsto a vytáhneme jeho okraje do výše. Propícháme ho několikrát vidličkou a položíme na něj pečicí papír, který zatížíme suchými fazolemi nebo hrachem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 10 minut, potom papír i hrách odstraníme. Krok 3: Mléko s krupicí a cukrem povaříme pár minut, přimícháme žloutky, kůru, vanilkový extrakt a dotuha vyšlehaný sníh z bílků. Krok 4: Do náplně vmícháme propláchnutý a okapaný rybíz. Potom náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme ještě při 180 °C asi 20 minut. Krok 5: Necháme úplně vychladnout, nejlépe do druhého dne.

TIP: Připravte si domácí vanilkový extrakt

Zveřejněno 25. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový krupicový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rJ5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový krupicový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rJ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Pěkný recept :yes:

Sníh z bílků se přimíchá do uvařené směsi ihned, nebo až vychladne:-p recept to je zajímavý:yes:

Majkaa: vychladne jen trochu - po úplném vychladnutí by byla kaše už špatně k rozmíchání

:yes::yes: moc se mi líbí

Tématické fráze:
rybízový koláč, krupicový koláč, koláč z dětské krupičky, nejlepší rybízový koláč, rybizovy kolac s krehkeho testa, koláč s rybízem, mražený rybíz použití, švestkovo rybízový koláč, zajimavy rybizovy kolac, koláč z dětské krupice, krpicový koláč s jahodami, recept na koláč s rybízem, vanilkovo krupicovy koláč, nej recept křehký rybízový koláč, rybízový koláč z křehkého těsta, recepty na.rybizovy koláče, křehké těsto s rybízem, rybizové sladkosti, rybízový koláč recept, křehký koláč s rybízem

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr, sůl, vejce, cukr vanilkový, máslo, mléko, krupice dětská, cukr, vejce, extrakt vanilkový, kůra citronová, rybíz

Přidat fotografie receptu