Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kalamáry v těstíčku + opečená chapadla

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Bellite Bellite

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchání kalamárů (pro ty, kteří nejsou zdatní, vyndat vnitřnosti celé jako já): chytneme kalamára zezadu za hlavičku a otočíme směrem břichem vzhůru, špičkou ostrého nože rozřízneme opatrně bříško a vytáhneme nejprve kost za hlavičkou, poté začneme vyndávat vnitřnosti, drží je úponky, které lze lehce odrhnout rukou. Krok 2: Když máme již prázdné toulce, nahmatáme konec kůžičky a stáhneme ji, když nějaký kousek zůstane, ničemu to nevadí. Poté rozkrájíme na menší kousky. Krok 3: Odstranění chapadel od hlavičky: vytažené vnitřnosti s hlavičkou položíme na prkénko a těsně před očima sépie odřízneme chapadýlka, aby držela vcelku, dáme je stranou - zbylé vnitřnosti s hlavičkou a kostí vyhodíme. Krok 4: Těstíčko: do misky vsypeme trošku hladké mouky a zalijeme pivem, které máte rádi - já použila plzeň. Vytvoříme těstíčko - nesmí být tuhé ani příliš tekuté, prostě tak akorát - pokud bude moc tuhé, přidejte trošku piva, pokud moc tekuté, přisypte trošku mouky. Osolíme a opepříme, můžete přidat i bylinky dle chuti. Krok 5: Kousky sépie naházíme do těstíčka a promícháme, vložíme na pánev s rozehřátým olejem. Chapadla neobalujeme - házíme je do oleje syrová. UPOZORNĚNÍ - v pánvi musí být minimálně 1,5 cm oleje, pánev se musí nechat přikrýt pokličkou; jakmile hodíte sépii do oleje, bude divoce prskat a hrozí popáleniny. Pokud nemáte možnost přikrýt pánev pokličkou, můžete hodit sépie do friťáku s čerstvým olejem, až přestanou prskat opatrně je promíchat a zase přikrýt. Smažíme dozlatova cca 1 - 2 minuty. Ve friťáku se může čas smažení zkrátit na polovinu.

Zveřejněno 28. 3. 2017

Poznámka autorky Bellite

Jako přílohu můžete použít bramborovou kaši, šťouchané brambory, salát, atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kalamáry v těstíčku + opečená chapadla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qrwq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kalamáry v těstíčku + opečená chapadla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qrwq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kalamáry chapadla recepty, kalamáry chapadla recept, kalamáry příprava, kalamáry chapadla, jak pripravit kalamary, jak vykuchat kalamáry, sépie recepty, jak připravit chapadla s kalamáry, kalamáry v těstíčku, chapadlo kalamáry, jak připravit sépie, vykuchaní kalamarů, jak vykuchat sépii, kalamáry recept, recepty na sépie, příprava kalamaru, jak vykuchat sepie, připrava kalamáry, sépie chapadlo, sepie kalamary

Suroviny:
kalamáry, pivo světlé, mouka hladká, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu