Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek v petrželkovém těstíčku pečený v troubě

Lilek obalený v bylinkovém těstíčku a následně pečený v troubě se stává křupavým a voňavým, přičemž si zachovává svou jemnou strukturu uvnitř. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky zdravé kuchyně.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 835 kJ /
678 kcal
Bílkoviny50,07 g
Tuky35,96 g
Vláknina4,62 g
Cholesterol 596 mg
Sodík 517 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy36,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Osolíme ho a necháme asi 15 minut vypotit. Poté ho osušíme utěrkou. Krok 2: Připravíme hustší těstíčko. Nasekáme petrželku, nastrouháme mozzarellu, utřeme česnek, přidáme vše ostatní a promícháme. Nachystáme plech s pečicím papírem potřeným olejem a necháme vyhřát troubu na 200 st. Krok 3: Kolečka lilku namáčíme do těstíčka a ihned ukládáme na plech. Pečeme asi 10-15 minut dozlatova.

Zveřejněno 28. 3. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek v petrželkovém těstíčku pečený v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEJE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek v petrželkovém těstíčku pečený v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEJE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Vloni vyzkoušeno. Je to výborné. Letos určitě budu vařit znovu.

anina mac: ;-):-K:-K

Mám vyzkoušené jen s tím rozdílem, že jsem dala místo mozzarelly brynzu, protože prostě jsem neměla nic jiného. Jinak vše ostatní je stejné,musím se přiznat, že je to skvělé a studené ještě skvělejší, zase jiný rcp na lilek,díky moc.:-K:-Q

janatka: Děkuji moc za vyzkoušení, těší mně že chutnalo...:-K všem děkuji za milé komentáře....;-);-):-K

:yes:<3

Super :yes:

Recept se mi velice líbí:-K:yes:Placičky pečené v troubě musely být moc dobré:-8

Tady vidím recept jevící se mi jako úplně pohádkový ! a navíc upečený v troubě a ne jen klasicky usmažený ! <3:yes::yes::yes::-K

:yes:

:yes::yes:

Baklažán mám rada, akurát nikdy nedávam baklažán vypotiť. Ale to cestíčko s mozzarellou musí byť dobré. :yes:

:yes: :yes: :yes: :-K

<3Tak to musím vyzkoušet. Dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
lilek recepty, lilek v těstíčku, lilek recept, pečený lilek recepty, recepty z lilku, pečený lilek, recepty lilek, baklažán v těstíčku, recept na lilek, recepty na lilek, recepty s lilkem, recept lilek, pečený lilek v troubě, pečený lilek v troubě, baklažány v těstíčku, recepty lilek v těstíčku, baklažán recepty, lilek pečený v troubě, lilky v těstíčku, recept z lilku

Suroviny:
lilek, vejce, petrželka hladkolistá, mouka hladká, sýr mozzarella, mléko, olej, koření na grilovanou zeleninu, česnek, sůl, pepř mletý, chilli

Přidat fotografie receptu