Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení kýta na víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 896 kJ /
1 170 kcal
Bílkoviny64,58 g
Tuky41,85 g
Vláknina29,03 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 362 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy70,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli opékejte, dokud nezačne hnědnout. Kořenovou zeleninu pokrájejte na kostky (1,5 – 2 cm) a přidejte k cibuli. Za občasného míchání dále opékejte asi 10 – 15 minut, dokud nezačne zlátnout. Mezitím v hmoždíři rozdrťte nové koření s pepřem. Krok 2: Kýtu nakrájejte na větší kusy a osolte. Zeleninu v hrnci nahrňte ke straně a maso vložte dovnitř. Opékejte, aby se maso po povrchu zatáhlo a nepustilo šťávu. Vyndejte maso z hrnce a k zelenině přidejte nadrcené koření, protlak, na plátky pokrájený česnek a cukr. Asi minutu míchejte, pak přidejte maso a opět promíchávejte asi minutu. Zaprašte moukou, promíchejte a zalijte vínem. Do kastrolu přidejte bobkový list s tymiánem. Přisolte. Za občasného míchání nechte víno zredukovat asi na polovinu. Poté zalijte teplým vývarem a pozvolna duste pod poklicí, dokud není maso měkké. Bude to trvat asi 2 hodiny. Během této doby je nutné omáčku míchat, aby se nepřipékala a případně podlívat vývarem či vodou. Krok 3: Podávejte s pečivem nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 1. 4. 2017

Poznámka autorky Vareniste.cz

Tento i další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/3-narozeniny-vareniste-sla...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení kýta na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWEr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení kýta na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWEr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jelení kýta na víně, jelení kýta recepty, jelen na víně, jelení kýta, jelení maso na víně, jeleni kyta recept, jeleni na vině, jelení kýta na červeném víně, jelení maso kýta recepty, recept na jelení kýtu, jeleni kyta na zelenině, jeleni maso na červeném víně, jelení kostky na víně, jelení maso kýta recept, jelenní kýta, jelen na cervenem vine omacka, recepty z jelení kýty, jelen na vine recept, recepty na jeleni na víně, příprava jelení kyty

Suroviny:
cibule, olej, mrkev, petrželka kořenová, celer, kýta jelení, sůl, protlak rajčatový, cukr, koření nové koření, pepř, česnek, mouka hladká, víno červené suché, tymián, bobkový list, voda,

Přidat fotografie receptu