Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí griotka 2

Sladký likér překvapivě snadno vyrobíte doma. Můžeme vám doporučit jediné, naložte si, co nejvíce višní můžete. Jakmile totiž griotku po šesti týdnech ochutnáte, budete se k ní stále častěji vracet.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Svetlana Svetlana

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min Doba zrání 6 týdnů

20 min (20 min příprava, Doba zrání 6 týdnů)

Suroviny pro 2 litry

2litry

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 640 kJ /
1 348 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy305,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Višně omyjeme a odstraníme stopky. Krok 2: Do čtyřlitrové zavařovací sklenice skládáme postupně vrstvy višní, prosypáváme cukrem. Na 1 kg višní potřebujeme asi 200 g cukru. Krok 3: Po naplnění sklenice, zalejeme všechno vínem (stačí i málo kvalitní) a necháme 6 týdnů na teplém místě. Krok 4: Po šesti týdnech scedíme přes plátno, přilejeme rum a dáme do lahví.

TIP: Desatero: Višně v kuchyni

Zveřejněno 12. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí griotka 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjwz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí griotka 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjwz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

moni jo, zvlášť když uvážíš, že jsme to dělali nějak v červnu, to už byli tropy a u nás ve sklepě nějak snad ještě víc :-)):-)):-))

Svetlana:to jsme na tom stejně - první láhev - to ti snad byly tropy :-O:-8:-D:-D:-D

Svetlana:;-):yes::yes::yes:

moniko, ono záleží na relativní vlhkosti vzduchu :-D:-D:-D, my máme doma hoooodně suchý vzduch, takže se rychle nějak vypařuje :-D:-D:-D

už mám v lahvích a je to dobrotka:yes:-uvidím,jak dlouho v nich vydrží:-8:-D:-D

Chtěla bych vědět jaké víno dát, bílé či červené? A když to dám do sklenice,tak jí uzavřít víčkem či jen překrýt třeba fólii? děkuji za odpověď

Martino, úplně jako každý jiný alkohol...doma v baru, nebo ve špízce, nebo za skříní (jako naše babička, když ji schovávala před dědou ;-))...ne, v žádném případě nemusí být v lednici - doufám, že bude chutnat ;-)

Muzes mi prosim napsat, jak to potom skladujes? Prave jsme griotku dodelali, nalili do sklenic, jen nevim, jestli je staci dat do sklepa nebo radsi nechat v lednici. Poradis mi prosim? Dekuju.

Mirku, mám obavy, že až "někdy příště"...konkrétně u nás je už měsíc po višních...:-(...ale zkus to příští rok, opravdu je dobrá...

Parodie 7 22. 7. 2010 06:59
Ač nejsem nijak velký poživač alkoholu tak tento Rp.na domácí griotku se mně jeví vynikající.Hned jak se dostanu někde k višním,tak jej udělám. :yes:mirek.rybar1@seznam.cz

Tak to se mi zalíbylo.Určo to zkusím.:yes::yes::-D:-):-)

S tím vímen to může být zajímavý

Griotku som robila minulý týždeň.Dala som 1kg cukru,fľašu vína,1/2l rumu a 1 kg vykôstkovaných višní.Ale každý má rád inak sladké.Skús a po týždni vyskúšaj,prípadne docukri alebo pridaj alkohol.:-D:-D:-D

podobně dělala i spolupracovnice - ohromná mňamka :yes:+ příjemné pitíčko

anoli, dáš cca 3cm vrstvu višní, vezmeš do hrsti cukr a celý povrch hustě posypeš...nedokážu říct kolik...a takto pokračuješ až do naplnění sklenice...

Recept vypadá zajímavě,ale chybí mi tam alespon přibližné množství cukru.:-)

Tématické fráze:
domácí griotka, griotka recept, griotka, domácí griotka z višní recept, domácí griotka z višní, domácí griotka recept, recept na griotku, griotka z visni, recept na domaci griotku, domácí rum, griotka z višní recept, nejlepsi domaci griotka, višně v rumu griotka, domaca griotka, griotka s vínem, domací alkohol, griotka cena, recept griotka, recepty griotka, griotka z červené řepy

Suroviny:
višně, cukr, víno, rum

Přidat fotografie receptu