Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené medvědí brambory

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie990 kJ /
237 kcal
Bílkoviny6,71 g
Tuky0,53 g
Vláknina8,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy47,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme měsíčky. Namočíme je na 10 minut do studené vody. Máslo rozpustíme, přidáme olej, sůl, papriku a oba česneky. Krok 2: Osušené brambory vysypeme na plech s pečícím papírem. Přidáme k tomu ochucené máslo a vše promícháme. Krok 3: Vložíme do vyhřáté trouby na 190-200 st. Pečeme asi 35-40 minut. Občas brambory zkontrolujeme a promícháme.

Zveřejněno 6. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené medvědí brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jGV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené medvědí brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jGV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dobrá inspirace :-)

Jo jo, doražte a hezky ho otrhejte.... Dobrá poznámka Jitko, možná by to chtělo příště víc přemýšlet

Pro Maris a Mika59........česnek medvědí se má nejlépe konzumovat za studena, to znamená, že se nemá tepelně zpracovávat, jelikož potom ztrácí účinné látky- silice a vitamíny :no:, takže bych česnek medvědí nasekala až na hotové upečené brambory !
A jinak nechápu, proč každý přirovnává a varuje před záměnou s konvalinkou / listy /:-!:-!:-!................konvalinka raší skoro o měsíc déle a to už je česnek nepoužitelný.........jinak v Polabí ho máme teď hoffa :-D, tak doražte .

Simona Skolakova: Jo Jo, asi jsem měla podle Petry H. více přemýšlet........ a zadat souřadnice :-D

Zobrazit starší odpověď

Mika59 zemiaciky s medvedim cesnakom vyskusane,a moc dobre.Ja som k nim mala maso opecene a salat s kyslej kapusty.Zaradim ten cesnak na zemiaky vyborne,a moc chutne.Mam aj zamrazeny cesnacik,aby bol este chvilu na ochucovanie jedal.:-K:-K:yes::yes:

popoluska340: Děkuji moc za zprávu i pěknou fotku...;-):-K

Každé jaro dávám medvědí česnek skoro do všeho:-), ale vždycky až na závěr, aby neztratil tu " medvědí sílu ";-):-)

Ludmila Keclikova: medvědí česnek má raději stinné a vlhé prostředí. Listy jsou podobné / dá s říct, že stejné / jako mají konvalinky - tak pozor na to;-). Myslím, že ale česnek není ve všech lokalitách, asi musí člověk vědět, kde roste - jen na jaře. Přidávám odkaz na jeden můj recept, kde na druhé fotce ho mám vyfocený přímo v přírodě / u nás na zahradě, kde mi roste:-) /
https://www.toprecepty.cz/recept/1674-tvarohova-po...
Nevím, kde bydlíte, ale v Praze ho momentálně koupíte na každém farmářském trhu. Stojí za vyzkoušení, tak ať se zadaří:-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

DÍKY za SUPER inspiraci....:yes::yes::yes::-D

:-K:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pečené brambory recept, pecené brambory, jak vypadá medvědí česnek, recept na pečené brambory, pečené brambory s medvědím česnekem, brambory pecene, recept pecené brambory, medvědí česnek na brambory, dobré brambory kde koupit v praze, brambory pecene na medvedim cesneku, pečené brambory s medvědího česneku, medvědí česnek pečené brambory, recepty brambory, bramborák recept z medvědího česneku, jak vvypada medvedi cesnek, brambory s medvědím česnekem, medvedi cesnek brambory, medvědíá česnek v brambory, medvedi česnek s brambory, pečené brambory z trhu

Suroviny:
brambory, máslo, česnek, olej, paprika sušená sladká, česnek mědvědí, sůl

Přidat fotografie receptu