Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánské řízky od Krkovičky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Doba přípravy 40 minut a 1 den na naložení

40 minut a 1 den na naložení

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 272 kJ /
1 499 kcal
Bílkoviny130,65 g
Tuky72,61 g
Vláknina3,86 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 1,74 g
Sůl4,20 g
Sacharidy78,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek nakrájíme na tenká půlkolečka a maso na drobné kostičky, přidáme solamyl, vajíčka a ostatní ingredience. Krok 2: Pak vše smícháme a necháme 24 hodin uležet v lednici. Krok 3: Druhý den nabíráme naběračkou a vytváříme přímo na pánev řízečky, které smažíme na rozpáleném oleji, cca 4 minuty z každé strany.

Zveřejněno 6. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánské řízky od Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWqr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánské řízky od Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kWqr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,:-):-):-):-):-):-):-)

Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,:-):-):-):-):-):-):-)

No to je přece "Hadí maso" :D Ale to se ještě na pánvi roztrhá. Veliká mňamka, vařím často :D

Marie Švarcová 14. 4. 2017 12:02
:yes:<3

Dobrý recept (který tu už je mimochodem několikrát), ale nevím, proč tuhle úpravu masa, kde se přidávají pochutiny, které patří spíše do asijské kuchyně, nazývat cikánským řízkem. Cikánský řízek (nebo spíše rezeň) je označení pokrmu, který se dříve nabízel na Slovensku při různých veřejných akcích podobně jako v Čechách párky. To mi asi potvrdí naše slovenské kuchařinky. ;-)

Dajda: Na Slovensku cigánska pečienka je obľúbená pochúťka rýchleho občerstvenia, na trhoch a pod. Ide o bravčové mäso, plátky, obyčajne z krkovičky. Osolené, okorenené, ocesnakované a opečené na masti. Podáva sa v žemli. S českým cikánským řízkem nemá nič spoločného - ak odmyslíme základnú surovinu a používame na cikánský řízek mäso bravčové. Žiadne nakladanie do vajca, škrobu, korenín tam nie je.

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
řízky z krkovičky, řízky z krkovice, rizek z krkovice, cikánský řízek, uprava krkovicky, cikánské řízky, řizek z krkovičky, cikánský řízek recept, 5ízky z z krkovice, rizky s krkovice, falešný řízek z krkovičky, krkovička ako řízek, cikánský řízek z mletého masa, řízek s krkovice, cikanska pecienka, recept na úpravu krkovičky, řízky s krkovičky, cikanske pl, ciganska krkovice, jak na řízky z krkovičky

Suroviny:
prsa kuřecí, solamyl, mouka hladká, olej, vejce, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření kari, hořčice, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pórek

Přidat fotografie receptu